Edelstenenes inspirasjon

I krystaller og edelstener finner man Jordens eldgamle krefter. Gamle egyptiske magikere og alkymister var blant de første som tok disse i bruk til helbredelse og åndelig fordypning. Den egentlige årsaken til at edelstenene ble så høyt verdsatt er altså ikke steinenes vakre ytre, men heller denne iboende kraften. Krystallenergi er inspirerende og spennende og kan være verd å prøve.

 

 

Rubin  -   Lykkestein for Væren, Løven, Steinbukken og Skorpionen

Rubinen kalles gjerne edelstenenes konge, og brukes ofte som et symbol på makt. Rubinen har en dyp rød farge. Den symboliserer styrke og seier, og kan inspirere til større selvtillit, selvrespekt, livskraft og trygghet. Rubinen virker også positivt inn på blodomløpet og immunforsvaret, og kan hjelpe mot tretthet. Dette er en svært sterk stein, og den bør ikke brukes for lenge om gangen.

Rosenkvarts  -   Lykkestein for Vekten og Tyren

Rosenkvarts finnes i forskjellige nyanser av rosa. Rosenkvarts symboliserer fred og harmoni, og regnes som en kjærlighetsstein. Den gir rom for gode og rolige følelser, tilgivelse og kreativitet, og den hjelper mot dårlige vibrasjoner. Steinen kan også beskytte mot skadelige stråler, for eksempel fra datamaskiner og fjernsyn, eller fra miljøet.

Bergkrystall  -  Lykkestein for Steinbukken, Løven, Tyren og Tvillingen

Bergkrystallen er glassklar og fargeløs, men den kan glimte i alle regnbues farger. Steinen symboliserer innsikt, klarsyn og veiledning. Bergkrystallen har blitt beskrevet som det guddommelige lys, og kan hjelpe deg til å vinne over angst. I Japan anser man bergkrystall for å være den perfekte edelsten. Steinen kan hjelpe mot stråler fra jord og vann, og den skaper også harmoni i hjemmet. Bergkrystall brukes mye i healing.

Safir  -  Lykkestein for Jomfruen, Fiskene, Vekten, Tyren, Vannmannen og Skytten

Safir finnes i flere farger – hvite, gylne, lyserøde og i mange nyanser av blått og den symboliserer tro og tillit. Safiren blir gjerne sett på som symbolet på en sterkt tro på Gud og på at det finnes en kraft som er sterkere enn oss selv. Denne steinen kan være til hjelp for å få sine inderligste bønner hørt, og den styrker også vår indre harmoni og kreativitet. Safiren er også en god meditasjonsstein, og den kan hjelpe mot åndelige forstyrrelser og humørsvingninger.

Onyks  -  Lykkestein for Steinbukken

Onyks er sammensatt av smale svarte og hvite lag, som er helt atskilte og parallelle. Navnet på steinen stammer fra det greske ordet for hov, noe som antakeligvis kommer av at steinen kan minne om en polert hestehov. Onyks er lykkestein for stjernetegnet steinbukken, og symboliserer egenskapene myndighet og autoritet. Steinen skal minne oss på det ansvaret vi har når det gjelder våre handlinger og uttalelser. Dersom man står foran en diskusjon hvor man ønsker å beholde roen og sakligheten, kan det hjelpe om man bærer med seg en stein av onyks. Onyks skal også hjelpe på evnen til å konsentrere seg.

Zirkon  -  Lykkestein for Fiskene

Zirkon har en glassaktig glans, og er som regel gulrød eller rødbrun, men den kan også bli blå ved hjelp av oppvarmingsprosesser. Steinen symboliserer kreativitet og fantasi. Ved hjelp av zirkon kan man få en fornyet forståelse for kunst, og man inspireres til å leke seg med ord og farger. Zirkon brukes også i drømmetyding.

Ametyst  -  Lykkestein for Vannmannen, Jomfruen, Skorpionen, Fiskene og Skytten

Ametyst er en fiolett stein, og kalles gjerne for trossteinen. Steinen symboliserer idealisme og gudstro. Ordet ametyst kan bety edru, og i tidligere tider ble steinen gjerne sett på som beskyttelse mot drukkenskap og avhengighet. Ametyst gir en beroligende virkning og beskytter den som bærer den mot uønskede innflytelser. Den skal også kunne hjelpe mot hudproblemer og hodepine, og dersom man er svært nervøs foran en vanskelig oppgave, kan det hjelpe om man legger en ametyst i lommen. Det blir sagt at egyptiske soldater brukte denne steinen til å holde hodet kaldt og kroppen ufølsom.

Jade  -  Lykkestein for Vekten, Fiskene, Jomfruen og Krepsen

Jade kan ha flere farger: Grønn, hvit, sort, gulrød og brun. Jade representerer beskyttelse og barmhjertighet, og er et symbol på visdom, mot, ydmykhet og rettferdighet. I Kina har jadeamuletter hatt en sentral plass gjennom livets viktige begivenheter. Nyfødte kinesiske barn får for eksempel en utskåret hengelås i jade, som er et symbol på å låse barnet til livet. En and utskåret i jade er det fremste tegnet på respekt og vennskap. Jade er en svært hard stein, og har derfor helt fra den tidlige steinalder vært ettertraktet til fremstilling av våpen, redskaper og prydgjenstander.

Rav  -  Lykkestein for Tvillingene, Jomfruen, Løven og Krepsen

Rav er sprø og hard fossil harpiks, og har som regel honninggul eller gyldenbrun farge. Rav er helt eller delvis gjennomskinnelig, og harpiksen stammer fra nåletrær som vokste for om lag 20-40 millioner år siden. Rav inneholder ofte godt bevarte planterester og insekter. Egenskapene hjertevarme og mot forbindes ofte med rav, og steinen har en varm utstråling. Den fremmer fysisk velvære og suksess, og kan med fordel legges på de deler av kroppen hvor man opplever smerter eller spenninger. Rav gir trygghet og varme, og gir den som bærer den et solrikt sinn og aktiverer de selvlegende kreftene som mange mener vi bærer i oss.

Opal - Lykkestein for Skorpionen, Krepsen, Skytten, Fiskene, Vannmannen og Væren

Opal har et vakkert fargespill og gnistrer i alle regnbuens farger.Den representerer livsglede og lettsindighet, og står for lek og latter. Opalen får oss til å drømme og til å føle oss kreative, og den åpner sinnet vårt for innsikt og aksept. Den er en god inspirasjon for kunstnere. Samtidig sies det at opalen kan lokke oss ut i en urealistisk drømmeverden, og man bør derfor være litt på vakt.