7. feb, 2014

Nymåne i Steinbukken 1.januar 2014

Da har vi forlatt 2013 og snuser så vidt på et nytt år. Året begynner veldig spesielt med ny månen, Pluto og Solen på samme grad i Steinbukken, Merkur like ved og en Vekt ascendant som setter alle typer forhold i førersetet. I tillegg ligger Uranus i Væren og lager bruduljer for oss. Heldigvis står lykkebringende Jupiter i Krepsen og bringer en viss optimisme til oss. Alt dette foregår i kardinale (ledende) tegn noe som krever handling, strategi, kreativitet, planlegging og hardt arbeid. I midten av alt dette er vårt hjerte, våre følelser som vi har behov for å uttrykke.❤

 

Ny månen er i kontakt med både Pluto og Merkur og setter et intenst preg på våre følelser. Ny måne handler om ny start, nye muligheter, nytt engasjement, nye tanker, og igangsettende energier er innenfor rekkevidde. Ide myldring, planlegging og strategi er gode verktøy å ha med seg når nye frø skal sås, så det er bare å brette opp ermene å sette i gang.

 

Pluto eliminerer ubønnhørlig det som ikke gagner oss lenger, og nå er tiden inne for å ta et dypdykk i vårt eget følelsesliv.  Alt gammelt, urent tankegods og handlingsmønster er under lupen, og vi gis en fin mulighet til opprydding i oss selv. Nå kan vi legge ting bak oss, se fremover og sette nye planer ut i livet. Med ekstra innsats, en stor dose vilje og konsentrasjon kan det vi drømmer om, bli en realitet.   

 

Merkur er vår kommunikasjonsplanet og står tett ved siden av oss nå og kan forvirre våre tanker en smule.  Hvem skal være med oss, og hvem lar vi være igjen? Hva ønsker vi å oppleve på turen i 2014?  Hvor går ferden dette året? Det er mye å tenke over og i Venus retrograde periode(januar) har du en gylden mulighet for refleksjon over dette tema. Ta gjerne et dypdykk i ditt indre liv, søk i hjertet hva du liker og hva du ikke liker, hva som har gått ut på dato og trenger fornyelse og hva som fungerer bra. Din indre dialog kan gi deg svar på hvordan du kan tiltrekke deg det du ønsker i livet.

 

Disse utfordrende energiene den første dagen i det nye året, setter et intenst fokus på fortid og fremtid, på relasjoner, våre følelser, ansvarlighet, lojalitet, instinkter, sex, økonomi, begjær, kriminalitet, psyken og vårt fundament, og nervøsiteten kan stå på høykant til enkelte tider. Men nå har vi verktøyene tilgjengelig for å lage en ny solid plattform for oss selv, våre relasjoner, vår fremtid og vår karriere, men det kreves både selvdisiplin og hardt arbeid.

 

Vær forberedt på forandringer som det nye året bringer, for en ting er sikkert, det blir garantert forandringer i år, men på hvilke arenaer det finner sted, (arbeid, økonomi,utdannelse, kommunikasjon, relasjoner, hjem, barn osv), avhenger av i hvilket hus i ditt personlige horoskop dette befinner seg, og hvilke aspekter planetene lager.

 

Forandringer kan for mange virke noe skremmende, for vi liker best å ha det slik vi alltid har hatt det. Men vi trenger litt forandringer og utfordringer for å vokse som mennesker. Når vi vokser, mestrer, og når våre mål, vil belønninger stå i kø i form av større selvtillit, lykke og kjærlighet til oss selv og til andre. Så lykke til med dine prosjekter i det nye året, vær åpen for det ukjente og gransk dine egne intensjoner. Har man kjærlighet med i det man tenker og gjør, og tenker litt mere på andre enn seg selv, får man det samme tilbake.

 

GODT NYTT ÅR ❤

Astrolog Liv Edith Yttervik