13. feb, 2014

Fullmåne 26 grader Løven/Vannmannen 14.febr.

Denne månen i februar kalles for snømåne, og befinner seg i Løvens tegn. Fullmåner er toppen i månens syklus og bringer følelsene og instinktene til overflaten. Fullmåne forbindes ofte med den greske modergudinnen Artemis og Isis fra Egypt, som var rollemodell for selvhevdelse og mot, kraft og styrke. Perioden er fin til nettopp dyrke disse egenskapene.

 

Løven forbindes med alt hva Solens energier kan by på. Lys, varme, engasjement, sjenerøsitet, lidenskap, drama, lek, kjærlighet, glede, barn, kreativitet og livskraft. Løven er kongen i dyrekretsen og er naturlig stolt og rakrygget og midtpunkt i enhver forsamling. Individualitet dyrkes, egoet og stoltheten bringes til toppen, og det vil være viktig for mange å vise seg selv fram. Solen belyser trangen til å stå på livets scene, være midtpunkt i livets drama og høste applaus. Like viktig vil det være å vise sjenerøsitet overfor dem man omgås.

 

Månen her gir deg en særlig følsomhet og sensitivitet, og du vil være særdeles redd for andres kritikk og fordømmelse i de ting du presenterer. La ikke stoltheten stå i veien for å se fordelene ved andres måter å løse oppgaver på. Solen står i det motsatte tegnet Vannmannen. Et lufttegn som bl.a. forbindes med intelligens, frihetstrang, politikk, gruppevirksomhet, vennskapsforhold, ny tenkning og eksentrisitet, og gir deg visdommens verktøy til håndtering.

 

Denne fullmånen lærer oss kunsten å balansere, lage bro mellom tanker og følelser. Man trenger å gå bort fra svart/hvitt tenkning og heller omfavne alle livets farger.  Når man tar kontroll over tankene, og styrer dem i positiv retning vil positive følelser begynne å virke i oss og bidra til større livskraft og aksept av oss selv med alt vi er. Instinktene er sterke, med lidenskapen og det vi brenner for på den ene siden, kontra trangen til friheten ved å gå nye veier på den andre siden. Vår individualitet og indre styrke bringes nå til overflaten der vi får anledning til å vise hvem vi er. Med kjærlighet som drivkraft kan vi skape gode løsninger til beste for oss selv og for andre.    

 

Kommunikasjonsproblemer kan oppstå i denne perioden da Merkur enda går bakover. Løsningen på dette er å rydde vei for kjærligheten, respekten og lojaliteten. Rydde opp i misforståelser i forhold til venner, familie, kolleger, barn, grupper slik at man oppnår større harmoni. Mars ligger midt imellom med sine kraftforsyninger, og serverer både tanker og følelser initiativ, mot og aktivitet. Det gir oss det motet som skal til i forhold til det vi ønsker å formidle eller har på hjertet.   

 

Fullmånen ligger i et vanskelig forhold til Saturn, vår karma planet. Det er heftige energier som mange allerede kjenner på kroppen. Det trigger bl.a. vår ansvarsfølelse, lojalitetsfølelse og våre følelsesmessige begrensninger. Stoltheten og optimismen lider, kjærlighetskraften er begrenset og noen kan føle seg deprimert. Men det letter etter hvert. Løsningen er å omfavne alle de lidenskapelige følelsene som ligger i dypet av vår sjel. De trenger å sees på med kjærlige øyne i full aksept for hvordan det er å være menneske. Fullmånen åpner opp ditt hjerte og din sjenerøsitet til både deg selv og til dine venner. Månen går inn i i selveste Solens tegn, og Solen retter lyset mot DEG. Det ubevisste blir bevisst og du vil se ting mye klarere i denne perioden. Du vil lettere kunne se hvem du egentlig ER og dermed kunne aksjonere på en helhjertet måte ut fra denne erkjennelsen. Vis sjenerøsitet overfor dine kjære på valentinesdagen, gi til både deg selv og dine kjære. Vis kjærlighet og hengivenhet og livet vil føles godt.                             

God fullmåne.❤

 

Astrologisk tolkning av Liv-E. Yttervik    www.livlaga.net