15. feb, 2014

Fullmånen i forhold til Saturn

Ble litt inspirert til å skrive litt mer om hvordan denne fullmånen kan hjelpe oss framover og hva den kan bidra med for oss alle.

Fullmånen i Løven falt på selveste alle hjerters dag og er nyss over. For noen av oss har dagen vært en storslått feiring av kjærligheten og gleden ved å ha noen ved sin side, for andre som er alene eller har mistet noen, kan dagen ha dratt en ned i depresjonens mørke. Det er simpelthen fordi fullmånen står i et strevsomt forhold til Saturn. Saturn er vår indre læremester som forteller noe om våre begrensninger vi må forholde oss til i livet, det vi må streve med på ulike vis og på ulike områder, men som også gir muligheter hvis vi er villig til å arbeide hardt for sakene.

 

Positivt gis vi nå muligheter til fremgang og vekst gjennom økt handlekraft, integritet, stødighet, tålmodighet, nøysomhet og hardt arbeid, legge stein for stein, bygge sakte men sikkert det fundamentet man trenger for å øke muligheter for å nå det livet man ønsker seg. Hvis vi lar begrensningene få tak i oss, vil vi streve mer, for da vil vi fokuserer på alt det vi ikke får til, alt det vi ikke er, og vi vil miste handlekraft og styrke, noe som kan lett føre oss ned i en mørk depressiv hverdag av tristhet, alvor, innesluttethet og kulde. Det er ikke her vi skal være, vi skal være i lyset, ha kjærlighet til oss selv, til livet og hverandre på et personlig og kollektivt plan. Det ligger til rette for å hente fram vår indre kraft og styrke.

 

Med månen i løven vil det være romantiske følelser, følelser for barn og oss selv kontra andre, som er fremtredende. Med Saturn i Skorpionens tegn betyr at skorpionske energier fremtrer sterkt nå. Vi kan kjenne på følelser av ensomhet, misunnelse, avmakt/makt, lidenskap, drama, sjalusi, manipulasjon, viljestyrke, desperasjon, alle de hemmelige tingene som ligger dypt ned i vår psyke og pirker på vår utilstrekkelighet, for nå ønsker vi å skinne, være spesielle, sterke og synlige, slik at vi også kan være en kandidat på valentinesdagen. Det er lett å legge merke til alle de andre som lever et liv i solen, leker, som er på toppen, som har de egenskaper man selv gjerne skulle hatt, som ser flott ut og kan velge på øverste hylle. Det har liksom blitt sånn i dag at hvis man ikke har hus, båt, hytte, perfekt utseende, god jobb og lignende, har man ikke suksess i livet. Dette er bare ytre ting som helt klart gir en viss trygghet i livet, men det er like viktig å tenke over hvem man er som menneske. Hvis man hele tiden skal sammenligne seg selv med andre blir man sjelden fornøyd. Noen har alltid mer enn deg, andre har mindre.

 

Dette er noe som trigger våre mindre hyggelige egenskaper og som fremtrer lett i oss ved denne fullmånen. Dette fører til at mange viser seg fram på en litt mindre heldig måte ved å vise mer nakenhet, bar hud, fremstå som svært sexy og manipulere andre og skape drama, misunnelse og makt via lidenskap og sex. Det vil være mye viktigere å opptre på en ansvarlig måte, med integritet og beskjedenhet og bygge seg opp derifra, da vil andre legge merke til dine indre kvaliteter og du vil i større grad tiltrekke deg venner med disse egenskapene. Positive følelser, lekenhet og glede er det vi strever etter, men de negative dukker opp innimellom. Man kan være redd for å vise negative følelser fordi man ikke akkurat fremstår i et godt lys. Men det kan være healing i det å ta ansvar for seg selv og sin egen svakhet ved å våge si fra hva som trigger oss og tilfører smerte. Sannheten er en viktig ingrediens i vår healing prosess.

 

Hvis du tar ansvar nå, forteller akkurat hva som er psykisk smertefullt, vil grumset bli løftet opp og ut til rensning slik at du ser livet og deg selv på en klarere måte. Man trenger å finne frem sitt egenverd, sin unike personlighet og omfavne seg selv for alt man er, på utsiden og på innsiden. La stoltheten fare, søk sannheten og gi deg selv mulighet for indre transformasjon, healing og kjærlighet. Ta ansvar for dine følelser, kjenn godt etter, de er viktige og har noe å fortelle deg.  

 

Astrologisk tolkning av Liv Edith Yttervik ❤