3. mar, 2015

Fullmåne 05.03.2015

Fullmåne i Jomfruen/fisk, 05.03.2015 kl. 19.05.

Sol opposisjon måne betyr fullmåne. Fullmåneenergier manifesterer seg hovedsakelig gjennom Månen og det ubevisste. Dette innebærer følelser, instinkter, intuisjon og reaksjoner. Månen styrer våre feminine sider, kvinner generelt og det offentlige.

Målet med en fullmåne er å forene motsetninger i livet, og involverer ofte intime relasjoner. Denne kampen mellom partnere, eller egoet og underbevissthet, kan føre til stress og drama. Gjennom denne konkurransen har mange funnet større selvinnsikt og fullmånen tilbyr en sjanse til å oppdage uhensiktsmessig atferd.

Fullmåner er toppen i månens syklus og representerer fullkommenhet, blomstring og tilsynekomst. Det som skjer nå er i full blomstring, skapt av noe som startet ved nymånen for 14 dager siden. Måne kreftene er på sitt sterkeste og vi kan føle oss mere i harmoni med våre følelser og instinkter, men vi er også svært sårbare overfor trusler og konkurranse, opplevd eller reell. Det er en periode for balanse. På den ene siden har man full oversikt og på den andre siden er alt ut av kontroll, i takt med månens ustadige natur. Noen blir ekstra våken og kreativ mens andre kan bli både trøtt og nedstemt. Fullmånen gir aksept for alle følelser, og føle seg hel.

 

Månen i Jomfruen søker renhet, sannhet,ekthet, kyskhet, perfeksjon og tjenestearbeid. Det er nå vi skal skille klinten fra hveten slik at vi kan gi all vår oppmerksomhet til de ekte frøene som skal blomstre mot sommeren. Det fordrer at vi ser godt, noe som inspirerer til rengjøring og kultivering. Men det er alltid to sider i en sak. På den ene siden befinner noe seg i tåken og på den andre siden ser vi alt helt klart.Tåken letter litt nå og vi får et glimt av realitetene. Den innsikt vi får gir oss inspirasjon til å gå igang med den mentale og praktiske oppryddingen vi trenger for å skape et rent og ryddig "hjem" for oss selv. Det innebærer å skille oss av med det som vi har vokst ifra og ikke lenger trenger, og perfeksjonere det vi vil ha og vil fortsette med.  Når det blir bedre balanse, puster vi friere og kan føle oss som ny igjen. I Jomfruen legger vi gjerne merke til rot, hybelkaninene som forurenser "innemiljøet". alt som er urent og usant. Man er snar til å kritisere både seg selv og andre. men det er godt ment for man ønsker jo egentlig bare å være til hjelp slik at man kan skinne med et rent, klart  og hvitt  lys.

 

Jomfruen liker bevegelse og er ikke så komfortabel med stagnasjon så det er en fin tid for å bruke kroppen til noe som bringer god helse. Det vil være en fordel å innta sunn økologisk mat, drikke masse rent vann og unngå alkohol og andre giftstoffer som sløver sinnet. Trening, yoga, meditasjon, musikk, dans og all form for kunst kan være berikende og inspirere til drømmer. Drømmer kan bli til virkelighet hvis vi perfeksjonerer våre evner, og en mulighet å oppnå hvis vi kan omsette kaos til orden. Og like viktig som å stå til tjeneste for andre, trenger man å sette av tid til sine egne ting slik at man kan finne sin egen kraft og identitet.

 

Fullmånen forbindes ofte med den greske modergudinnen Artemis. Hun var den guddommelige jegerkvinnen som med stor kraft voktet sin frihet, og legenden forteller at hun slapp hundene løs på alle menn som var dristige nok til å spionere på henne i skogen. Hun er rollemodell for selvhevdelse og mot.

 

Merkur hersker denne fullmånen og er i frihetselskende Vannmannen i opposisjon til Jupiter i Løven.

 

Frihet, vennskap, gruppevirksomhet, og all form for kommunikasjon, formidling og informasjon er behov som involverer denne fullmånen. Frihet til å tenke det man vil, selv om det er rare tanker, og mot til å snakke om dem. Store tanker og merkelige ideer flyver høyt på kreative vinger når man kommer sammen med venner for å feire prosjekt man er eller har vært involvert i. Teknikk, nettverk og organisasjon er nødvendig for å få til store prosjekt, men sammen med hjertevarmen, skaperkraften og selve livsgleden blir det eksplosivt og fantastisk, og man kan med stolthet høste stor applaus for innsatsen. Nå kan det melde seg et behobv for litt avstand for å kunne analysere alt man har erfart og formidlet til andre.

 

Ved å pusse tankevingene for inngrodde vaner, og frigjøre alt som hemmer blodet i å strømme fritt, kan livspulsen igjen banke rytmisk og ta oss til nye høyder der uante muligheter ligger ved nymånen om 14 dager.

 

God fullmåne ønskes dere som leser dette :-)

 

Liv Edith <3

www.livlaga.net