10. mar, 2015

Saturn retrograd

 Saturn er Lord of Karma. Retrograd bevegelse er en tid da karma er sortert ut. Karma er en form for energi som er svært reell og tett bundet til tid. Fortid, nåtid og fremtid blir ett. Hvis vi i fortid har vært ansvarsløs, vil i en viss forutbestemt tid, hende noe som lærer oss en lekse. Hvis vi derimot har jobbet godt og ansvarlig, vil i en forutbestemt tid, hende noe som belønner oss for våre gode gjerninger.

 

Med Saturn i retrograd bevegelse, vil karma forholde seg til vår ansvarlighet. Det som skjer vil påvirke vår følelse av trygghet. Dette kan være i et hvilket som helst område av livet, og påvirkningen vil være avhengig av to ting. Øyeblikket Saturn går retrograd og hvordan Saturn aspekterer vårt horoskop. Gunstige aspekter belønner med, harde aspekter kan gi oss noen utfordringer.

 

Det store temaet i 2015 er at Saturn retrograd står i vanskeligheter med merkur, og Saturn direkte, er i vanskeligheter med Venus. Dette er to av de mest deprimerende og uheldige sider i astrologi. Saturn karma fanger opp de menneskene som har vært svikefull i år. Uærlighet og svik vil komme tilbake for å hjemsøke noen mennesker. De som er ofre for løgn og skandale har håp om å bli frikjent, men dessverre vil alle involverte finne hele prosessen ganske stygg og deprimerende.

 

Saturns Retrograde periode starter 14. mars 2015 på 4 grader Skytten, og stopper 20. juni 2015 på 28 grader Scorpio og går direkte  igjen 03.aug. Så den retrograde syklus varer i ca 4.5 måneder, som spenner over seks grader i dyrekretsen. De med planeter tidlig i Skytten og tvillingen og de sent i skorpionen og Tyren blir mest berørt. de første gradene av Jomfruen og Fiskene samt de siste gradene av Løven og Vannmannen ligger også i et vanskelig forhold til Saturn retrograd.

 

Personer med planeter tidlig i Væren, Vekten, Løven og Vannmannen eller sent i Fisk,kreps, Steinbukk og Jomfruen, vil klare seg litt bedre og trolig være de som vil bli rettferdiggjort.

Ettervirkningene av bakvaskelse og feilinformasjon blir mer fremtredende når den syvende, siste og endelige Uranus kvadrat Pluto hendelsen, som har braket sammen jevnlig siden 2012 inntreffer, 17.mars.

 

i tillegg braker Mars og Uranus sammen den 10.mars og står i et vanskelig forhold til Pluto.

Mars: Konkuranselystne, modige, lidenskapelige, handlingsorienterte energier.

Uranus: forandringer, frihet, innovativ, selvstendig, rebellen i oss.

Pluto: er transformatøren som eliminerer alt som ikke fungerer.