2. apr, 2015

Måneformørkelse 4/4/15

Lørdag 4.april kl.14.06 2015 norsk tid er det total måneformørkelse i vektens tegn på 14 grader. Måneformørkelse oppstår når månen, solen og jorden står på en rett linje. Eklipse oppstår når solen og månen står rett ved måneknutene. Det er 9 og 18 år siden det var formørkelser i vekten og prosessen foregår over ca 1,5 år. Det indikerer at noen kan oppleve liknende situasjoner i dag som den gang. Man er nå noen erfaringer rikere og har derfor et større overblikk og kan ta bedre beslutninger enn forrige gang. De som har planeter i nærheten av eklipsen eller innenfor 10-18 grader i vær/vekt, kreps/steinbukk, vil merke dette sterkest.

 

Som enhver fullmåne, fokuserer en måneformørkelse vår oppmerksomhet på relasjoner av alle slag, men særskilt når den involverer vekten. Kontakten med egne og andres behov og intensjoner,  kan åpne øynene for ubalanser i relasjoner som forårsaker disharmoni. Måneformørkelsen representerer en nullstilling av følelser og gir oss mulighet til å rydde bort den følelsesmessige bagasjen fra det siste halve året.

 

Vi må også ta det motsatte tegnet i betraktning ved en formørkelse, og det er da Værens tegn. Væren er styrt av Mars og er først og fremst vårt energireservoar og handler om oppstart og  jeg'et. Utålmodig, konkurranselysten, handlingsorientert, lidenskapelig, ærlig og egoistisk hopper de ut i det med begge føtter uten å tenke konsekvenser. Når vi elsker oss selv er vi også i større grad i stand til å elske andre. Vekten er styrt av Venus representerer bl.a ytre og indre verdier, valg, harmoni og relasjoner til andre. De har en tendens til å sky konflikter og kan ha store vansker med å bestemme seg.

 

Merkur aktiverer kommunikasjonsbehov om hvem vi var/er, vår egenart og selvuttrykk, og er ivrig etter å omsette tanker til handling. Men vær obs. Det er lett å tenke det man alltid har tenkt, men det trenger ikke nødvendigvis å være sant eller føre oss fremover. Jupiter er vår velgjører, utvider vår bevissthet og inspirerer til å tenke at alt er mulig. Hvis vi kan slippe taket i det som vi nå ser oss ferdig med, gir vi plass til det hjertet begjærer aller mest. Mange kan oppleve at lærere, sjefer, fedre, mestere o.l. står parat til å hjelpe til i vår videre utvikling.

 

Pluto og Uranus kvadraturets årelange aspekt, som har hatt som målsetting å bryte ned vårt gamle tankesett og følelseslag, kommer sammen en siste gang før de forlater hverandre. De står nå i et utfordrende aspekt til eklipsen. Formålet har vært å lære oss å våge tenke nytt, og har gang på gang gitt oss mulighet til å ta i bruk nye resursser. Det inspirerer enda en gang til å riste av oss gammelt støv og nøye undersøke fundamentet i livet. Hvor stødig står vi i forhold til egen styrke, økonomi, ansvarlighet og kjærlighet, og hvordan kan vi forholde oss til andre mennesker uten å miste oss selv? 

 

Det som ofte står i veien for vårt potensiale, er vår egen frykt. Vi er redde for å ikke være god nok, flink nok, pen nok, kunnskapsrik nok osv. Men frykt undergraver vår selvtillit og selvutfoldelse. Frykten kan elimineres på mange måter, men vi er alle unike og har forskjellige preferanser. En øvelse er å opparbeide mot til  å vise hvem vi er og hva vi kan.

I ildfulle Væren styrker vi vårt selvbilde gjennom handling. konkurranserelaterte øvelser, trening og initiativ. Vekten er et lufttegn styrt av venus. Her kan vi styrke vår kraft gjennom oppbyggende samtaler med venner, ved å omgi oss med skjønnhet og velvære, kvalitet og kunst og øve oss på å ta valg,(små som store).

 

En full måne i seg selv har et forhold til forrige nymåne eller solformørkelse, og er en tid for innhøsting. De prosjekt som hadde oppstart ved nymånen for to uker siden, kan nå komme til fullførelse.

 

God måneformørkelse :-)

LIV