11. jan, 2016

Nymåne i Steinbukken, 10. jan. 2016

10.januar 2016, kl. 02.07

En ny måne representerer begynnelsen på en ny 28 dagers syklus og avslutning av en annen. Med Solen og   Månen ansikt til ansikt er alle muligheter på bordet og det er en fantastisk fin mulighet til å sette nye planer ut i livet. Gamle vaner, atferd og holdninger kan bli stilt spørsmål, mens vi søker etter nye og oppfinnsomme måter å gjøre fremgang på.

Påvirkningen av en ny måne varer i fire uker, frem til neste ny måne. Den beste tiden for start av nye prosjekter er i løpet av de to første ukene av en ny måne syklus. Ny måne 10 januar, fullmåne 23 jan. Neste ny måne 2.febr. Denne voksende fasen av månen varer fra ny måne 9.jan. til fullmånen 23. jan.

Ny månen står i Steinbukkens tegn som representerer den kaldeste årstiden vi er inne i. Her gis ingenting ved dørene. Her må man jobbe hardt for å nå opp til toppen. Så de prosjekter som ser dagens lys i denne perioden bæres frem av utholdenhet, tålmodighet, nøysomhet og hardt arbeid.

Saturn er et ledende jordtegn og hersker over denne ny månen. Når den er på banen er det alvor inne i bildet. Den er vår indre læremester, og representerer ansvarlighet og det å bli voksen og ta voksne avgjørelser. Det er den som ser etter alt som kan gå galt, rettleder oss og ser etter realistiske muligheter. Den står i ledtog med rettferdige, kjærlige og fredsommelige Venus, og de to skal samarbeide. Venus arketypen liker å omgi seg med skjønnhet, ha balanse i økonomi og rettferdighet og fred i relasjoner.

Hvordan få til det vi ønsker med de midlene vi har? Hva kan være realistisk å få til? Hvilke daglige gjøremål må vi ha på agendaen for å komme i mål, og hvor skal vi sette grensene så vi ikke i vår streben etter resultater, får helsemessige problemer? Saturn står nemlig også i et vanskelig aspekt til Chiron, og mange lengter etter healing. Saturn maner oss til tålmodighet og minner oss om at ting tar tid.

Saturn og Venus er på besøk hos Skytten. Skytten elsker å reise og vil gjerne ha med Venus og Saturn ut på nye eventyr. Gjerne til utlandet. slik at vi kan lære noe nytt og spennende, komme hjem med ny innsikt, nye sannheter og bedre løsninger. Den er optimisten i oss som ser på hele verden som en lekegrind. De snakker sammen om hvilke målsettinger som kan være realistiske, hvordan vi skal finne fredelige løsninger på de forskjellige utfordringer vi vil støte på, i møte med de mennesker vi har eller får å gjøre med. Uranus er igjen i trøbbel med Pluto og viser oss at det ikke er så lett å hamle opp med gamle tradisjoner og måter å løse oppgaver på. Men hvis vi lar oss lede fremover der det utradisjonelle får innpass, kan vi med tiden løse lenkene som holder oss nede.

Pluto står ved ny månen og kan på sitt mest ekstreme bidra med frykt, der utdaterte holdninger, skitne triks, manipulasjon og utryddelse blir midlene som tar oss til toppen. Men hvis vi graver dypt i vårt indre, renser ut og får opp i dagen det vi er så redd for, mister frykten makten over oss. Da kan vi finne en renere utgave av oss selv der vi kan finne dyp innsikt og større empati som nye tradisjoner eller et nytt fundament, sakte men sikkert kan bygges på.

Merkur (kommunikasjonsplaneten) går retrograd for første gang i år og ber oss som vanlig å senke tempoet et hakk og tenke oss godt om i de valg som står for døren. Hastverk er lastverk som det heter. Det kan være lurt å kvalitetssikre de evt. nye prosjektene. Men vi kan glede oss over å ha med Jupiter (vår lykkeplanet). Når den står i jomfruen kan vi lettere skille det vesentlige fra det uvesentlige.

Ha en vakker ny måneperiode alle sammen 😉

LIV ❤