23. feb, 2016

Fullmåne I Jomfruen/Fiskene, 03 grader, 22.02.2016 kl. 19:19

Nå kan vi nyte den flotte fullmånen igjen. Denne gangen står den i jomfruens tegn og solen har nettopp inntatt Fiskenes tegn. Når det er fullmåne står solen og månen i tegnene overfor hverandre. Vi sier også at det er Fiskenes fullmåne. Ny-månen i Vannmannen 8.februar har vokst til full størrelse og vi kan nå nyte fruktene av våre anstrengelser.   

Astrologisk sett handler denne fullmånen bl.a. om healing, offervilje, tjenestearbeid og rengjøring av sjel og kropp. Tiden er inne for et aldri så lite opprydnings arbeide slik at vi kan finne plass for det nye vi har fått inn i våre liv.

Månen i jomfruen får belyst viktigheten av å ha en ren kropp der det er godt for sjelen og bo. Det fordrer renhet i både kropp, tanker og følelser og kan føre til en stresset hverdag der man jager etter det perfekte. Man kan bli enig med seg selv at det u-perfekte er perfekt, da blir det litt lettere å leve, og man blir litt mere robust i møte med hverdagens kjas og mas. Fullmånen aktiverer følelsene og våre behov, og i jordnære jomfruen har de en praktisk og tilpasningsdyktig form. Vi kan ha et større behov for å hjelpe til, og gjerne vise andre hvordan ting skal gjøres. Ikke alle ønsker å få hjelp og når følelsene blir såret og kommer ut av balanse, blir også den kritiske sans aktivert og ord kan treffe oss med knivskarpe kanter. Hvis man vil bevare fred og harmoni kan det være en god ide å lytte mere enn å snakke og ha større tålmodighet med andre.

Solen i Fiskene belyser åndeligheten, sjelslivet og drømmene våre. Drømmer vi for mye, rømmer vi fra virkeligheten. Trenger vi å ta en pust i bakken, kan vi la ting flyte litt slik at vi kan ta oss tid til det som fyller oss med fred og harmoni.

På det ytre plan kan vi finne inspirasjon til å rydde i skuffer og skap, rengjøre huset, effektivisere og organisere dagene, trene jevnlig, lage lister, investere i sunn mat, drikke masse rent vann o.l. som gir oss den følelsen av renhet og mening vi trenger.

På et mere åndelig plan kan inspirasjonen ligge i meditasjon, kunstutstillinger, musikk og film opplevelser. Det kan sette oss i kontakt med den indre stemmen vår som bare vet hva som er best for oss. Noen ganger trenger vi å slippe skuldrene ned å bare flyte med. Det er viktig for der inne kan vi hente skjulte krefter vi kan dra nytte av når vi kommer tilbake til virkeligheten.

Ha fine fullmånedager

LIV