20. mar, 2016

Vårjevndøgn 20.mars 2016

I dag den 20.mars kl.05.30) beveger solen seg inn i værens tegn og markerer vårjevndøgn. Astrologisk sett representerer værens tegn starten på et nytt år og en helt ny syklus. En start krever initiativ, engasjement, energi, fokus, lidenskap og drivkraft, noe som værens tegn handler om. En maskulin ledende ildenergi. Alle har vi værens tegn en plass i horoskopet og nå får vi direkte innsprøytning av drivstoff i det livsområdet værens tegn befinner seg i vårt horoskop.

Vi beveger oss sakte men sikkert vekk fra mørket- mot lyset, og dag for dag står solen høyere og høyere på himmelen helt til sommersolverv i juni. Hvis vi sammenligner året med månefasene er vintersolverv forbundet med ny månen, og sommersolverv med fullmånen. Vårjevndøgn og høstjevndøgn ligger midt imellom, på hver sin side og markerer tidspunktet da dag og natt like lange.

Psykologisk kan vi si at de mørke og lyse kreftene inne i oss er i perfekt balanse. Slipper vi taket i grumset fra fortiden blir det lettere å bevege seg inn i fremtiden der nye erfaringer gir uante muligheter.

Vårjevndøgn er forbundet med den voksende månefase og har en vekstperiode på ca. 3 måneder. I denne vekstperioden vil vi kunne få en følelse av at alt er mulig og at livet byr på mange valgmuligheter og vi og våre prosjekter seiler i medvind. Når vi åpner døren for nye erfaringer, legger vi samtidig noe bak oss. Det er naturlig nå å se fremover og riste av seg vinterens dystre kappe.

Ta den nye fargerike vårkåpen på og strekk deg etter solens varme stråler og hjertevarme energi. Jeg kan formelig føle at livet leker, at jeg er engasjert og full av livskraft. Men vi er bare i starten så vi må passe på å ikke brenne opp all krutt med en gang.

Det er påskehøytid, vårjevndøgn og livet skal være godt å leve for oss alle. Slik er det dessverre ikke for mange av våre jordboere. Kanskje kan vi som har litt overskudd låne litt til de som mangler. En klem og et smil kan bety så mye for en som er trist, et håndskrevet hjemmelaget kort kan smelte et hardt hjerte, en blomst kan si mere enn tusen ord, en telefonsamtale kan lyse opp dagen for noen. Å være et godt medmenneske koster så lite men betyr så mye.  

Jeg vil ønske alle som leser dette, en fredfull og koselig påskehøytid.

LIV ❤