24. mar, 2016

Fullmåne vær/vekt 23. mars 2016

Dette er Værens fullmåne. Solen står i væren og månen i vekten, noe som setter fokus på aksen for lederskap, aktivitet, relasjoner, rettferdighet og diplomati.

Værens tegn handler mye om selvhevdelse, kamp, energi, lidenskap og tankekraft og vektens tegn handler om skjønnheten, verdiene, diplomatiet, rettferdigheten og harmonien. Betraktningene i området for «meg selv og mitt» kontra «oss og vårt» belyses ved denne fullmånen, spesielt for de som har planeter rundt 3 grader vær/vekt.

Fullmåner er toppen i månens syklus og bringer ting til overflaten. Ved fullmåne er måne kreftene på en måte på sitt sterkeste og vi kan føle oss mere i harmoni med våre følelser og instinkter. Men Ild og luft kan få energiene til å fly himmelhøyt, så tenk litt på blodtrykket. Dette er en periode for balanse. På den ene siden har vi full oversikt og på den andre siden er alt ut av kontroll, i takt med månens ustadige natur.

Ny månen for fjorten dager siden gav liv til nye prosjekt. Nå har vi nådd toppen i syklusen og det er naturlig å føle seg sliten etter alt strevet, noe som kan føre til at følelsene kommer ut av kontroll til tider. Det er ikke så rart for vi er i startgropa i et helt nytt kapittel i livet der vi selv styrer skuta, men innser at vi faktisk trenger mannskap også. Det tar litt tid før vi føler trygghet når vi er ute i ukjent farvann. Men konkurranseinstinktet er aktivert, og skal vi komme i mål, må vi hente frem samarbeidsevnen slik at vi kan bringe skuta trygt i havn.  

Når skal man kreve noe for seg selv, og når skal man tenke på andre? Det er lett å skyte fra hofta når energien strømmer, noe som kan føre til eksplosjon,kortslutning og deretter kraftløshet. Når energien eskalerer kan det være lurt å stoppe opp og tenke seg om. Da vil nye og bedre ideer kunne finne sted slik at utfallet får en mere nyansert farge.Mange ønsker nok mest av alt enveiskjøring, men er forhåpentlig reflektert nok til å innse at hvis man skal få det som man vil kan det være lurt å involvere andre på en rettferdig måte.

Vårt ytre speiler vårt indre der «De andre» og særlig våre nærmeste relasjoner brukes som speil for oss selv. Tålmodigheten kan være noe fraværende nå og spenningen vil stige. Det er lett å tenke at vi vet best og andre tar feil. Hvis andres oppførsel trigger irritasjonen i oss, kan det være noe følelsesmessig grums vi trenger å bearbeide i vårt eget indre landskap. Det kan være frøken mindreverdighetsfølelse som dukker opp. Hun som setter seg på skulderen vår og hvisker oss i øret at vi ikke er god nok, flink nok, tynn nok eller pen nok. Hun som er opphavet til barndommens gamle sår, som  fremdeles har makt over oss. Vi trenger å bytte henne ut en gang for alle med frøken selvtillit som forteller oss at vi er akkurat som vi skal være.:-)

For å forløse gamle sår slik at selvfølelsen får plass, trenger vi balanse i følelsene. Venus som er herskeren over denne fullmånen står i fiskenes tegn der den er opphøyet. Det betyr at vi får hjelp til å tenke helhetlig, der uselvisk kjærlighet, takknemlighet, tilgivelse og ydmykhet er fremtredende. Men se opp for offerrollen for den er også aktivert, og det kan være fristende å skyve skylden over på «de andre».Hvis vi tar ansvar for det som er vårt eget, kan andre få ta sin del.

Med månen i vekten lengter vi etter fred og harmoni. For å finne indre fred trenger vi å tilgi hverandre og tenke takknemlige tanker. Da tror jeg man lettere kan finne igjen balansen og kjenne at livet er ok.

Fortsatt god påske alle venner der ute :-)

LIV ❤