30. sep, 2016

Nymåne i Vekten

Det er nymåne 30. september i Vektens tegn. Det er en ny månedsyklus og en ypperlig tid for oppstart av prosjekt. Månen har beveget seg inn i vekten, der solen står denne måneden, og setter agenda for oktober måned. Når Sol og måne deler plass på himmelen er det nymåne, og når de treffes i vekten er det bl.a.relasjoner, harmoni, skjønnhet og balanse som er hovedfokus denne måneden. Vekten er et mentalt tegn som omhandler tanker og ideer. Nå kan det dukke opp gode ideer som kan bringe ny energi til kjærlighetsforhold og vennskap. Nye ideer som inspirerer til å balansere det som har kommet ut av balanse.

Men ved nymåne er det slik at man også har behov for å legge noe bak oss, det som ikke fungerer eller ikke er bra for vårt velbefinnende. Tenk over om det er noen relasjoner som ikke fyller de krav du har til vennskap og kjærlighet. Eller om det er noen vaner/uvaner man trenger å kvitte seg med. Man kan ta et oppgjør med det, prøve å se med nye øyne på problemet og rette opp det man kan, eller gi det opp, legg det bak seg og gå videre, forhåpentlig med et lettere sinn.

Venus som hersker over denne nymånen, står i Skorpionen med fint aspekt til Neptun i Fiskene. Neptun bringer hengivenhet og grenseløs kjærlighet til bordet og kan redde de verste forhold. Men kan også legge et lite slør over virkeligheten. Noen ganger setter man sine kjære på pidestaller og forventer at de skal innfri til alle tider, og blir så skuffet når det viser seg at de er bare mennesker de også. Med ved å utvise tålmodighet, tenke oss om litt før vi snakker og lytte aktivt, kan vi bidra til å bedre kommunikasjon i forholdene. Venus i skorpionen bringer bud om bl.a.dyp kjærlighet, hemmeligheter og intense følelser, frykt for å miste og nådeløs hevngjerrighet. Det kan være innbringende for mange å bruke intuisjonen, kreativiteten og medfølelsen for å opprettholde harmonien.

Nymånen har også et fint aspekt til Saturn og dermed har vi stabilitet med på turen. Det hjelper oss når vi står overfor valg og flere muligheter.Grenser, ansvarlighet, nøysomhet, tålmodighet og hardt arbeid gir trygghet, og er gode rammer å ha når vi kommer litt ut av balanse i iveren etter å tilfredstille alle.Vi trenger grenser, for å beskytte oss selv. Nå kan vi sette foten ned, respektere oss selv, og andres grenser, slik at en ny energi kan flyte mellom oss selv og andre.

Nymånen kommer alltid med gaver i form av kraft og inspirasjon. Det er en fin tid for å sette intensjonen for det vi vil skal vokse denne måneden.Så, åpne gaven, studer den og bruk den. Dette er min refleksjon rundt denne nymånen, håper det kan gi mening for noen der ute.:-)

God nymåne alle :-)
LIV