31. okt, 2016

Nymåne i Skorpionen

30. Oktober 2016 – 18.37

Sol og Måne står sammen og har kontakt med Merkur, Neptun og nodene. Det er tid for avslutning av en fase og begynnelsen på en ny. La oss se hva disse konstellasjonene på himmelen kan bety for oss her nede.

Ny månefasen er en fin tid for å skille seg av med alt som ikke lenger støtter oss i vår utvikling, slik at det blir plass for nytt liv. Det kan handle om å avslutte prosjekter, relasjoner, forandre måter man tenker og handler, det kan være å kvitte seg med overflødige kilo, utdaterte klær, gamle møbler, ting på et materielt plan. Det kan til og med føre til utskiftning i verdier på et sjelelig plan.

Når solen og månen møtes i skorpionen, er det slutt på freden og diplomatiet. Nå er det tid for å søke innoverer, og la den indre maktkampen begynne. Skorpionen er et feminint vanntegn og forbindes med dype følelser, intensitet, lidenskap, frykt, maktglede og alt som er hemmelig og trives i mørket.   Nå får vi nøkkelen til rommene der de skjulte tilbøyelighetene er forsvarlig låst inne. De rom som skjuler frykt, begjær, ego, maktglede, sjalusi, hat og misunnelse.Der inne ligger hemmeligheten om hvem vi egentlig ER. Helheten i oss selv. Alle de tingene vi ikke ønsker å identifisere oss med, men som vi alle er en del av i større og mindre grad, som også kalles vår skyggeside. Det er duket for kampen i vårt indre, kampen mellom mørket og lyset. Hvis vi kan Identifiser denne siden av oss selv og akseptere den, gjerne snakke om det som tynger oss, vil åpenheten lette våre byrder og vi vil stige opp som fugl fønix. Som et nytt, lettere og gladere menneske.😙

Det er veldig viktig at vi låser opp disse rommene av og til og renser ut giftige gasser. Hvis disse rommene ikke får tilgang på lys, eller tilsig av rent vann, vil det forgifte vår natur og vi kan bli veldig dårlige utgaver av oss selv. De følelsene og tankene vi har trykket ned, gjemt bort og låst inne i disse mørke krokene blir aktivert av solens lys.Nå kan de identifiseres og analyseres, deretter bearbeides og transfomeres, slik at nye og bedre utgaver av oss selv kan komme til uttrykk og formidles på en bedre måte. Denne transformasjonen vil kunne støtte oss bedre i det livet vi ønsker å være en del av. 

Med oss har vi den mentale skravlebøtten Merkur, som forsyner oss med ord og tanker, og formidlingen kan nå anta en forhøyet intensitet. Neptun leder oss bort fra den tøffe virkelighet, lukker øyne og ører, tar oss med inn  i sin eventyrverden, og legger sitt slør over det hele. Skal vi klare å navigere mellom sant og usant må vi bare stole på intuisjonen vår.

Er vi på rett veg gir det oss masse energi,og vi svever avsted med lidenskapelig fart. Har vi derimot kommet inn på feil spor, kan man ha en følelse av maktesløshet, motstand, en følelse av å gå i gjørme. Man har stagnert, mistet motivasjonen, og giftigheten begynner å tære på oss og kommer til uttrykk på uheldige måter. For å motarbeide dette kan man starte med  selvhjelpsrutiner. Små forandringer i hverdagen som over tid bidrar til å forbedre selvfølelsen.

Selvfølelsen vår kan svekkes gjennom samvær med mennesker som vil kontrollere omgivelsene sine, hvis vi lar det skje. Vær særdeles oppmerksom på all kommunikasjon der HERSKETEKNIKKENE  har  tatt plass. Et særdeles ansvar ligger på de som på en eller annen måte står over andre, feks. LEDERE, MANN/KVINNE, FORELDRE o.l. På arbeidsplasser, i foreningslivet, på klubbene, i hjemmet osv. Deres viktigste jobb er å løfte andre opp. Dessverre viser det seg at noen er så redd for sin posisjon på toppen at de tyr til disse teknikkene for å kontrollere at andre holdes nede.

Professor Berit Ås identifiserte hersketeknikkene, og med det ga hun mange kvinner, og en del andre, en nøkkel til å forstå hva som skjer når de ikke blir lyttet til, overses eller ignoreres. Å gi hersketeknikkene navn er å gjøre dem synlige og dermed nøytralisere virkningen av dem. Praktisk og nyttig!  SI FRA hvis du opplever slike ting som dette. Google hvis du ønsker mere info om emnet.

  • Latterliggjøring:(gir skamfølelse )  
  • skyld/skamfølelse: via latterliggjøring, ydmykelser, blottstillelse og ærekrenking.
  • usynliggjøring: (Når vi blir oversett og ignorert, fratar det oss selvfølelse)
  • tilbakeholdelse av informasjon: (hemmeligheter sprer usikkerhet og utestegning gir ensomhet)
  • Fordømmelse uansett hva du gjør (forvirring og motløshet)

Nymånen inspirerer oss til å bruke tanken og viljens kraft til å forandre hvordan vi tenker slik at det kan påvirke hvordan vi føler oss, som igjen påvirker fvordan vi handler. Vi kan bestemme oss for å dreie inn på et nytt spor nå, og så de frø langs veikanten som vi ønsker å  se blomstringen av senere. Hjelpsomhet i praksis( evnen til å motta og gi fra oss) er gode frø vi kan så nå.Ydmykhet kan balansere maktglede. Sannheten kan sette oss i bevegelse hvis vi tør å slippe den til. Men først må vi tørre å se på alle sider i oss selv. Er det noe som skurrer i maskineriet må vi reparere eller skifte ut deler av oss selv, til glede for et langt liv i solen .

For å komme inn til kjernen i oss selv, der vi møter alt vi ER, trenger vi å rette opp evt. ubalanser i kropp og sinn. For utrensning er det viktig å drikke mye vann, spise sunt og regelmessig. Forvirring kan balanseres ved bruk av stillhet og meditasjon. Når man stilner sinnet får man lettere tak i intuisjonen som viser oss det arbeidet vi trenger å ta tak i nå. Berøring eller massasje kan dempe stress, en tur i naturen får fart på blodomløpet og renser lungene.

Herskerne av denne nymånen står i Steinbukkens tegn. Nå gis det en fin anledning til å bli voksen,se realitetene i øynene, ta ansvar for egne følelser og ta fatt på arbeidsoppgavene.Selv om det kan være knyttet ensomhet og en følelse av å må gå veien alene, er det en svært utholdende energi som forteller at vi klarer det vi vil. Let i det indre, søk egne svar og bygg et nytt fundament som er bærekraftig, og ikke tuftet på drømmer og illusjoner.

Gode dager ønskes dere alle :-)

MVH. LIV ❤