14. nov, 2016

FULLMÅNE I TYR/SKORPION

Fullmåne 14/11.2016, kl: 14.52 - 22 grader Tyren.

Denne fullmånen er en supermåne og har ikke vært så nær jorden siden 1948. Den vil oppleves som mye større enn vanlig, og månelyset vil oppleves mye sterkere. Når lyset blir slått på, blir følelsene aktivert, på godt og vondt. Noen kan komme i følelsesmessig ubalanse, andre kan føle seg helt på topp. Her er mine refleksjoner, sett iet astrologisk perspektiv,hva denne fullmånen handler om. Håper det kan være til nytte for noen av dere.🙂

SOLEN står i skorpionen og aktiverer drama, intense følelser og kontrollbehov. Skorpionen er den fødte psykolog og vet at ned i vår psyke ligger det godt bevarte hemmeligheter. De kan være intenst opptatt av å avsløre sannheten om hvem vi egentlig er, og minner oss om at skyggesiden også trenger oppmerksomhet.Skyggesiden inneholder elementer som makt og kontrollbehov, sjalusi, manipulasjon, hevnlyst, sinne, bedrag, misunnelse, begjær o.l. egenskaper vi prøver å undertrykke så godt vi kan.

Nå inviteres vi ned til underverdenen, og kan bli oppmerksom på følelser som ikke tåler dagens lys. Kanskje er det på tide å hanskes med skyggen, anerkjenne alle sidene i vår natur, få luftet dem, pratet om dem, for deretter å gi slipp på dem. Hvis følelsene undertrykkes for lenge, uten å luftes eller snakkes om, vil de kunne sprenge seg ut med en ukontrollert kraft som kan være uheldig for andre.

I naturen ser vi på årstidene som en endeløs syklus fra liv til død og til liv igjen. På samme måte er det lignende sykluser i vårt liv. Som trærne slipper bladene på høsten, må også vi slippe tak, når noe dør eller har utspilt sin rolle i vårt liv. Det er helt nødvendig hvis vi skal kunne ta imot nytt liv og levere det beste av oss selv.😉

MÅNEN står i Tyrens tegn og aktiverer trygghetsbehov. Alt vi har skapt gir trygghet, og er vanskelig å kvitte seg med. Tyren er byggherren i dyrekretsen og representerer verdier og vekstmuligheter. Byggesteiner ligger foran oss i form av tålmodighet, tid, skjønnhet, realisme, egne ressurrser, nytelse og praktisk arbeid. Vi skjønner at tålmodighet og tid bestemmer kvaliteten på resultatet, men før vi kan gå fremover for fullt, må vi slippe taket i alt som holder oss tilbake. Utdaterte verdier som ikke lenger gir oss nytelse, kan selges til høystbydende.Det er stressrelatert aktivitet å kvitte seg med ting eller fastlåste meninger, og når intensiteten bygger seg opp, trenger vi noen verktøy for å roe oss ned.

Vi kan med fordel søke refleksjon og inspirasjon i naturen innunder denne fullmånen. Naturen byr på stillhet og ro, slik at vi lettere kan tjune oss inn på alle seks sansene som kan gi oss en liten pekepinn på hvilke verdier vi vil bygge videre på nå?  Går vi for langt mot høyre blir materialismen for viktig, går vi for langt mot venstre kan man føle seg verdiløs. Det gjelder å finne en fin balanse her. I stedet for å utsatte oss for andres kontroll, kan vi lære å stole på at våre egne ressursser kan få oss dit vi vil. Det er tid for å holde bena godt plantet på jorda, lytte til sansene og meditere over forandringene som skjer i naturen og i våre liv. 🙂     

  • TEMPO: Å haste inn i alt vi gjør vil skape stress og en følelse av å ikke være tilstede i tilstrekkelig grad. Man kan rette fokus på her og nå, slik at rotchacra får tid til å jobbe med følelsen av trygghet. Yoga, meditasjon, rolig gange, sakte kino o.l. vil kunne roe ned tempo.   
  • TID: Avslør tidstyver, alt som holder oss borte fra HER OG NÅ.  Når vi får bedre tid, kan vi fylle på med det som gir oss velvære. I esoterisk astrologi sier vi at kroppen er sjelens bolig, og når kroppen har det bra fylles sjelen lettere med lys og godhet.
  • SANSENE: Aktiver alle sansene.Bruk alle muligheter til å SE, FØLE, HØRE, SMAKE og LUKTE, og glem ikke den sjette sansen (intuisjonen), til å oppfange det som ligger bakenfor i situasjoner. Det kan avsløre en større sannhet enn det åpenbare.
  • VERDIER: Gode og velfungerende verdier som løfter både oss selv og andre opp, gir fred i sinnet. Finn balansen, oppgrader egenverdet, og gi slipp på alt som har utspilt sin rolle.  
  • GRENSER: Egenfølte erfaringer er gull verdt, de lærer oss noe om grensene våre og og definerer hvem vi er.
  • ANSVAR: Det tar lang tid å oppnå tilstrekkelig trygghet, men gjennom tålmodighet, nøysomhet og hardt arbeid kan vi nå målet. Det er ensomt på toppen, så med mindre vi liker det, vil det være lurt å sørge for godt samarbeid med andre, selv om vi gjerne vil gjøre alt selv eller på vår egen måte. Det vil være viktig å forholde seg ansvarlig i forhold til gjeldende lover og regler, eksternt og internt, og bruke tiden til å kvalitetssikre grunnmuren. Da kan man skape et mesterverk som består.

Så, når følelsene kommer i ubalanse, trenger vi å komme oss ut av maktkampens mørke korridorer som bare har til hensikt å separere oss fra hverandre. Vi kan ved hjelp av vår sterke vilje bestemme oss for å vende oss bort fra all den drama som til enhver tid er tilstede. Vi kan heller skru opp vårt indre lys, slik at vi kan få øye på diamantene i vårt indre. Ved å satse på oss selv kan vi kvalitetssikre våre egne byggverk. Når byggeperioden er over står vi forhåpentlig trygt på egne ben, og kan nyte et liv i uavhengighet.💋

  • Vend ryggen til drama og maktkamper
  • sett lyset på fredsommelige løsninger
  • Oppgrader egenverd, finn balanse og bli stødig, fri og uavhengig

God fullmåne og kjærlighetsfyllte dager ønskes dere alle ❤

Astrolog

Liv Edith yttervik