20. mar, 2017

Vårjevndøgn 2017

Da er det vårjevndøgn. Den offisielle dagen er 21 mars og dag og natt er like lange. 12 timer natt og 12 timer natt. Det er starten på vårens årstid. Fra vintersolverv 21 desember har dagene blitt lysere minutt for minutt. Solen stiger på himmelen og fortrenger mørket, smelter snøen og gir liv til alt. Det er på tide å våkne opp fra vinterdvalen og ta inn lyset og energien.

I astrologisk sammenheng representerer stjernetegnet Væren, starten på et nytt år og en ny syklus, og faller sammen med vårjevndøgnet.. JEG-et er født. En viljesterk kraft, en energi boost som forbindes med inspirasjon, igangsettende virksomhet og konkurranseinspirert energi. Vårt eget energireservoar.

En start krever initiativ, engasjement, energi, fokus, lidenskap og drivkraft, noe som Værens arketype handler om. Alle har vi Værens tegn en plass i horoskopet, og nå får vi direkte innsprøytning av drivstoff i det livsområdet Værens tegn befinner seg i vårt horoskop.

Vårjevndøgn er forbundet med den voksende månefase og har en vekstperiode på ca. 3 måneder. I denne vekstperioden vil vi kunne få en følelse av at alt er mulig og at livet byr på mange valgmuligheter. Slipper vi taket i grumset fra fortiden blir det lettere å bevege seg inn i fremtiden der nye erfaringer gir uante muligheter. 

Lyset og varmen er livgivende, og livet skal være godt å leve for oss alle. Slik er det dessverre ikke for mange av våre jordboere. Kanskje kan de som har litt overskudd låne litt til de som mangler. En klem og et smil kan bety så mye for en som er trist, en blomst kan si mere enn tusen ord, en telefonsamtale kan lyse opp dagen for noen. Å være et godt medmenneske koster så lite men betyr så mye.  

Jeg vil ønske alle som leser dette en fabelaktig og inspirerende vår.

LIV ❤