11. aug, 2014

DRAGENS ÅR : 2012-2013

Dragens år innledes 23.januar 2012 og varer til 09.februar 2013.

Dragen sies å være det mektigste tegnet i  den kinesiske zodiaken,og er uredd og modig. Dragen er symbolet på hell og lykke i Kina og et symbol for keiseren i det gamle kinesiske imperium. Selvfølgelig vil det å bli født i Dragens år også representere dette symbolet. Alt er fargerikt og stort i Dragens år.

 

En drage setter seg høye mål, og tar utfordringer som virker uoppnåelige for andre mennesker. De er både målbevisst, egenrådig og fast bestemt på det de gjør, og flytter fjell om nødvendig for å komme dit de har bestemt.

Dessverre har de lett for å kjøre sitt eget løp, og kan være egenrådig og autoritær. Andre kan nok oppfatte dem som litt for tøff og lite samarbeidsvillig.De setter pris på livets mange små gleder, men de er også svært opptatt av status og glad i makt. De er flink til å tjene penger, de tar godt vare på det de har av eiendeler, og øker sin formue ved mulighet.

Noen av dragerne er mindre handlekraftige og kan oppfattes som drømmere, der de store målene aldri blir realisert. Kanskje er drømmene upraktiske og umulige å gjennomføre, men likefullt dagdrømmer de om gjennomføringen av dem. De kan oppfattes som noe eksentriske.

 


Barn født i Dragens år er heldige

I tillegg til ekteskap og kjærligheten, anbefales det  å få barn dette året.

– Et gammelt kinesisk ordtak sier; «Det er bedre å gjøre det enn å gå glipp av det». Kinesere ser på Drageåret som en tid for lykke, inspirasjon og et år som fremmer ekteskap og familieforøkelser. Har du tenkt på å få barn lenge, er dette et meget godt år å sette barn til verden.

– Det sies at barn født i Dragens år er heldige barn som bringer lykke til sine omgivelser.

Vanndragene født i 1952 og 2012 er selvsikre, tapre og oppfinnsomme, men kan være noe arrogant og taktløs. Men de er fredeligere enn de andre Dragene i strid. De tenker mer objektivt og tar beslutninger mer på bevis enn antagelser. De bærer ikke nag, slik de andre Dragene har lett for å gjøre og de er mer fredsommelige av natur enn Drager flest.