29. sep, 2015

Pust

 

 

 

 

Puste øvelser for god mental og fysisk helse!

  1. Legg deg ned på rygg, ta den ene hånden på brystkassen, og den andre på magen. Brystkassen skal holdes så rolig som mulig. Deretter skal du puste godt inn gjennom nesen og helt ned i magen. Magen skal bevege seg ut når du puster inn.
  2. Pust INN gjennom nesen, og UT gjennom munnen. For hvert innpust, tell til 6, og for hvert utpust, tell til 6. Gjenta 4 ganger.
  3. Gjenta pusteøvelsen hver time i 10 timer HVER DAG! Du vil oppdage at stressnivået senker seg dersom dette gjøres jevnlig gjennom hele dagen.
  4. Du må puste 40 dype åndedrag gjennom hele dagen for at det skal fungere.
  5. Statistikk viser at dersom man puster 40 dype ganger per dag, vil det være optimalt i forhold til gevinst av bedre helse. Sett gjerne på alarmen hver time, for det er lett å glemme dette i en travel hverdag. Etterhvert blir det en vane.

Når du puster kun ned til brystkassen, sender du et signal inn til kroppen om at du er stresset.

Når du puster helt ned i magen, får kroppen signal om at du er rolig.

Manipulasjon: vi ønsker å fortelle kroppen at den er rolig, selv om vi opplever å være stresset. Ved å lære denne pusteøvelsen, kan du lure kroppen din til å være rolig i situasjoner hvor du egentlig er stresset. Det vil kunne gi deg en rekke fordeler hver eneste dag. Personer som er rolige blir mere effektive, og oppleves mere vennlige og positive. Det er et pluss i et konkurrerende arbeidsmarked.

Liv 👍

Kilde. R Willmann