15. jan, 2017

Det 13. stjernetegnet, Slangebæreren

Fra tid til annen blir Stjernetegnet Slangebæreren offer for stor oppmerksomhet i media, og noen har stor glede av å skape forvirring rundt denne saken. Mange vet at Slangebæreren alltid har vært en del av Skorpionens tegn og går fra 29. november til 17. desember.  De som er usikker vil få de beste svar ved å kontakte de som har studert astrologi i mange år og har erfaringer knyttet til dette tema.

Fra tv 2´s artikkel :

”Håkon Dahle, astrofysiker ved Universitetet i Oslo forteller at det ikke er noen nyhet at det finnes 13 stjernetegn.

– Fra oldtiden har det vært litt diffust hvor grensene går mellom de forskjellige stjernebildene, men i 1930 fastslo astronomer nøyaktig hvor grensene går – og stjernebildene som solen passerer gjennom varierer veldig i størrelse.

Slangebæreren er kjent som stjernebilde siden antikken, men grensene har vært litt vage tidligere. Tar man utgangspunkt i de moderne grensene, finner man at solen bare såvidt sveiper innom skorpionen i seks dager, men bruker tre uker på å krysse slangebæreren, sier han og forklarer videre:

– Horoskopet deler året inn i 12 helt like deler, og den delen hvor solen står i slangebæreren har tidligere blitt regnet som en del av skorpionen, slik at det blir omtrent én måned til sammen.”

 

Fagastrolog Christian Paaske skriver:

STJERNEBILDENE og STJERNETEGNENE er IKKE det samme. Ja, jorden har forflyttet seg i forhold til stjernebildene, det er helt riktig, men de 12 stjernetegnene i vestlig astrologi har like lite med stjernebildene på himmelen å gjøre, som et turistkart over Jotunheimen har med bussrutene i Mongolia.

Det er to FORSKJELLIGE systemer. Å blande dem sammen, slik journalister gjør, når de skriver slike artikler er nødt til å føre galt avsted.

De 12 stjernetegnene anvendt i vestlig astrologi er en inndeling av sirkelen på 360 grader i 12 like store deler, med 30 grader i hvert stjernetegn. Sirkelen det tas utgangspunkt i er ekliptikken, altså jordens bane rundt solen.

Dette systemet ble valgt for minst 2000 år siden og har vært brukt uforandret i vestlig astrologi like siden. De 12 stjernetegnene, anvendt i vestlig astrologi er SYMBOLSKE, og har ingenting med de FYSISKE stjernebildene bestående av fiksstjerner på himmelen å gjøre.

Den symbolske zodiaken kalles den tropiske. Den fysiske zodiaken kalles den sideriske.

Det finnes to typer astrologi, slik det i ulike deler av verden kjøres på høyre eller venstre side av veien. Vestlig astrologi bruker den tropiske zodiaken, og indisk astrologi for eksempel og enkelte andre, bruker den sideriske. Ingen vil finne på å blande disse to systemene sammen.

De som benytter astrologi som verktøy erfarer at planetenes sykluser og bevegelser har innvirkning på alt levende på jorden.Astrologi er ikke et trossystem , men en vitenskap basert på erfaringer via egne og andres opplevelser gjennom tusenvis av år.

Kunnskapen om planetenes sykluser kan gi verdifull innsikt i hvor energier er til enhver tid, og bevisstgjøre den enkeltes muligheter i forhold til sitt eget horoskop.

Et av verdens største land har tre ganger i høyesterett konstatert at Astrologi er Vitenskap. Les mer om det her:

http://www.hegnar.no/Nyheter/Naeringsliv/2011/03/Astrologi-er-vitenskap

Og her: http://www.livescience.com/12856-astrology-science-indian-court-ruling.html