Astrologiske nyheter 2013

20. des, 2013

22. desember gikk sola inn i det tiende tegnet i zodiaken, Steinbukkens tegn.. Steinbukken symboliserer tradisjon, struktur, ambisjoner, soliditet og ansvar, og oppfattes gjerne som alvorlige, stabile, organiserte, seriøse og ansvarsfulle mennesker. Karriere er også knyttet til stjernetegnet og de som er sterkt preget av Steinbukkens tegn, arbeider og strever hardt, og mange klatrer ambisiøst oppover karrierestigen.

 

I naturen er vi på det kaldeste og karrigste nå og det representerer i grunnen Steinbukkens essens som tilsier at overlevelse krever disiplin og nøysomhet. Steinbukken er målrettet og strukturert og kombinerer det jordnære, den igangsettende kvaliteten og den subtile oppfatningsevne, med Saturns grenser og rammer.

 

De luftige ideene som aldri ble noe av i skytten, påkaller Steinbukkens ansvarsfølelse, seriøsitet og realistiske sans. Skyttens visjoner blir satt ut i praksis og luftslott blir omsatt til solide byggverk gjennom hardt arbeid. Store byggverk og samfunn tar lang tid å få ferdig og steinbukken legger stein på stein, går på med krum hals, og tar seg sjelden tid til hvile. Fordi han vet det ikke nytter å lure seg unna, og før eller siden vil brudd på reglene bli oppdaget og straffet hvis han tar snarveier. Men selv om byggverkene blir både store og solide når de blir ferdige, vil det være lurt å ta seg tid til en pust i bakken innimellom og huske å sette av tid til litt menneskelig følsomhet og varme. 💋

 

Ofte er Steinbukken opptatt av tradisjoner. Når rammene og målet er på plass, har en Steinbukk det bra. I disse juletider sparer de ikke seg selv, men arbeider både natt og dag for å innfri sine egne strenge krav og sørger for at alle tradisjonene holdes i hevd.Saturn ligger i fint aspekt til Jupiter i kreps, så jeg tenker man får gode muligheter til både lek og moro i jula, og antagelig ligger det også litt ekstra store pakker under juletreet i år.👍

 

Gode tanker ❤

Mvh. Astrolog Liv Edith Yttervik

22. nov, 2013

I natt 22.nov.vandret solen fra skorpionen og inn i skyttens tegn. Her skal den tilbringe tiden en måneds tid, nærmere bestemt til 22. desember. Skytter er i en særstilling nå, med solen på lag, men de fleste kan glede seg over en tid med  fornyet energi, større entusiasme, utstråling, lekenhet og glede, som solen alltid byr på, især når den står i et ildtegn.😀

 

I naturen er vi kommet til vinteren der vi trekker innendørs og kroer oss foran peisen med et pledd og ei god bok og søker stillhet og visdom.Nå sier vi takk og farvel til psykologiske dypdykk i skorpionens mørke kjellerrom, for nå legger oppdagelsesfareren, i så vel tankene som i den fysiske verden, seg ut på tur. 

 

Alle har vi skyttens egenskaper i oss, mer eller mindre. De som har mange planeter i dette tegnet vil kanskje kjenne seg meget godt igjen i denne beskrivelsen.

 

Skyttene liker et liv i lyset, i naturen, på de høye fjelltoppene, hvor det er frihet, åpenhet og utsikt. De vil gjerne skue inn i ideenes verden, reise til eksotiske steder og finne svarene på de evige spørsmålene om meningen med livet.Skytten inspirerer og motiverer, de har ildens eventyrlyst og er fleksible og uredde. Skytten er full av ideer, optimisme, tro, håp, visjoner og egne moralske tanker. En Skytte har det bra når ideene inspirerer andre, på reiser, og når livssynet gir et klart mål.  De er gode på tilpasning og improvisasjon, men deres uavhengige sjel tåler ingen restriksjoner knyttet til den personlige friheten, og særlig ikke i kjærlighetsforhold.

 

Skytter har en utmerket humor med slående replikker, og er ekstremt ærlig og sannhetssøkende. Den modne og utviklede skytte har lært å elske menneskene nøyaktig slik de er og er en julenisse av overskudd for sine medmennesker. Den har en tro på livets mening, som kan bringe lys ned i depresjonens svarteste mørke.    

 

Jupiter er vår største planet, har ekspansjonens kraft og er nært knyttet til Skyttens tegn. Det innebærer en tendens til overdrivelser. Julen nærmer seg raskt og det er mye fristelser ute å går i mange forskjellige former. Mat, god drikke, julebord, julegaver, konserter, og ellers alt man kan engasjere seg i, er i fokus nå. Det er fristende å være med på alt som er morsomt, og holdningen "ingenting er umulig" er en sterk egenskap hos Skytten. Endelig er det tid for å slå seg løs, men ikke brenn opp all energien med en gang. Overdrivelser kan lett føre til dårlig samvittighet og slitsomme dager etterpå.

 

Denne måneden er det skyttene som er i spotlighten og skinner sterkest. Vi har alle noe å lære av deres sannhetssøkende og optimistiske natur. Gratulerer med dagen alle Skytter!!! Ønsker dere, og alle andre, en trivelig førjulstid J

 

Vennlig hilsen Liv E. Yttervik

20. nov, 2013

Chiron er en liten isklump i universet, men i astrologien kjent som vår indre healer. Den går nå fremover etter en retrograd periode i fiskene.

 

Chirons retrograde periode er en tid hvor fortidens sår dukker opp og trenger helbred. Gang på gang må vi tilbake for å se innover, reflektere, søke healing og lege gamle sår som ikke ser ut til å forsvinne helt. 💔

 

Den retrograde fasen kan ha medført en tid med bl.a. uklar kommunikasjon og forvirring, og indikerer et økt behov for både følelsesmessig og mental tilbaketrekning. Ved å søke innover kan man lettere oppnå klarhet og innsikt i sine egne kommunikasjonsferdigheter. Kanskje har man noen sår som trenger å leges.Perioden hjelper oss med å finne tilbake til åndelighet, nestekjærlighet og hengivenhet, for  deretter å kunne sette våre idealer på riktig plass.

 

Merkur (kommunikasjon) står i aspekt til Chiron(healer) igjen, for tredje gang på kort tid,( juli, oktober og nå i november).Det antyder at man ganske sikkert har gjort seg noen erfaringer nå, har kommet nærmere forståelsen av hengiven, klar, sannferdig kommunikasjon og formidling. På hvilken måte kan man formulere seg med større klarhet slik at man unngår å såre andre?

 

Offermentaliteten er stor i fiskene. Hva kan man ofre for fred og fordragelighet? hvor langt skal man strekke seg? Oppfører man seg som et offer eller tar man bevisste grep om situasjoner? I fiskene fins det ingen grenser, så man trenger å sette klare grenser for seg selv for beskyttelse av ens egen sensitivitet.    

 

Når Chiron i dag går direkte igjen, er vi klar for å gå videre, med noe større forståelse og et bedre utgangspunkt for å lege oss selv og andre. Det gis nå en mulighet til å oppklare misforståelser, og kunne sette en strek over fortidens sår med hjelp av vår gode og sterke vilje. Men obs,obs, Merkur står på sidelinja med sin todelte tunge, pass på at du får med deg hva som er sant, og hva som ikke er sant?

 

Chiron aspekterer Pluto og ønsker opprenskning og renhet, noe som kan være svært viktig for indre helbred. Men se opp for hevntanker, maktkamper, manipulasjoner, rigide holdninger og regler. Motvirk det med å kontrollere mørke sider, ha hjertet på rett plass, søk sannhet og jobb hardt for det gode og fellesskapets beste. Hvis vi omfavner og tar i bruk vår fleksibilitet,og nestekjærlighet, har hjertet med oss, og bruker vår psykologiske innsikt til gagn for helheten, vil vi i større grad være i stand til å oppnå healing i våre liv, og også være en stor resurs for andre mennesker. ❤

 

Gode tanker til alle 💋

Astrolog Liv Edith Yttervik

18. nov, 2013

Legg merke til den flotte fullmånen i kveld på aksen Skorpion/Tyr J Det er Skorpionens fullmåne og ligger dermed i Tyrens tegn. Fullmånen ligger i et vanskelig forhold til Løven og Vannmannen, slik at de som har planeter i disse tegn kan bli ekstra følsom og intens disse dager.

 

Skorpion/ Tyr, vann og jordtegn, har med vårt verdisystem å gjøre, mine og dine ressurser på et ytre og indre plan. Det er knyttet til dype intense følelser, seksualitet og lidenskap, makt, kamp, kontroll, nytelse, mat, vin penger og alt som kan tilfredsstille kroppens begjær. På et indre plan kan man finne ut på hvilken måte man næres av moder jord gjennom å bli bevisst sin egen  følsomhet.Tiden er moden for å nyte livets goder noen dager, og tenk gjerne over hvilke verdier som appellerer mest nå.

 

Månen i Tyren gir også ekstra oppmerksomhet rundt alt som har med frykt/trygghet å gjøre. Nå er vi oppe på bølgetoppen med utsyn til det som vi mener trygger våre liv. Både våre materielle og sjelelige verdier og ressursser settes i spotlighten, og vi kan kjenne på en indre trang til å beskytte dem på best mulig måte, et intenst behov for å holde fast for enhver pris alt vi tror vi er avhengig av for å kunne leve det livet vi ønsker å leve. Finn din indre trygghet og gi slipp på det du ikke trenger i livet ditt.

 

Tiden er moden for å akseptere sine egne verdier, alt man tror på, og bli trygg på at det er rett for oss. Da kan man slippe dem til, slik at ”frykten for å miste”noe man egentlig ikke trenger lenger, slipper taket, slik at man i større grad kan leve et liv i trygghet om at det er bra nok det man har, og er. Dette er en fin tid til å nære seg selv og kontakte sin indre ledestjerne, men også en tid for å kontakte bank, forsikringsselskaper og lignende som kan hjelpe til med å forvalte verdiene på en varig og god måte.

 

Denne fullmånetiden er fin for feiring, for å akseptere alle følelser, alt man har oppnådd av materielle goder og indre verdier, en tid for å føle seg hel.

 

God fullmåne alle sammen J

Astrolog Liv E. Yttervik

24. okt, 2013

Klokken halv ni i går morges gikk Solen inn i Skorpionens tegn, og vil en måneds tid overstrømme skorpioner med ekstra glød og vitalitet. Kompromissene, diplomatiet og den gylne middelveg som var forbundet med vekten er definitivt slutt. Nå stiger intensiteten og under Skorpionens innflytelse skal sjelen bli sterkere enn personligheten. Tiden er kommet for transformasjon og forandring.🙃

 

I naturen er vi kommet til høsten og bladene faller fra trærne og dør. Ned i jorda strømmer mark og ormer til og forsyner seg med alt det ubrukelige og døde, som i sin tur blir til ny, frisk matjord. Helt fantastisk kompostering.

 

I Skorpionen skjer slik kompostering også på det psykologiske plan. Skorpionens arketyp virker på den måten i oss at den skal for enhver pris grave fram alle urenheter som fins i oss. Den inviterer oss til underverdenen, leter med lys å lykte i den minste avkrok, i det mørkeste kjellerrom, der forråtnelsen har funnet sted, for å finne sannheten, bringe alt til overflaten, opp i lyset og dermed til den visse død.  Sagt på en annen måte man vil ha et intenst ønske om å komme til bunns i alle problemer og stille spørsmål ved hver eneste handling. Det gjør Skorpionen til utmerkede psykologer. De er terapeuten og kirurgen som renser oss for ulumskheter, selvopptatthet og personlig begjær, for så å gjøre oss til bedre mennesker.

 

Når det ”døde materialet” har blitt rensket ut, får vi en helt ny energi som kan føles som å bli født på ny, lik slangen som forlater sitt skall når det gamle har gjort sin misjon. Målet er ganske enkelt å transformere døde, ødelagte, utgåtte tankeformer og følelsesmessige uttrykk, på et dypt nivå, til noe annet som fungerer mye bedre. 

 

Skorpionens stjernetegn hører til vannelementet, de er drevet av sine sterke følelser og intuisjon. Tegnet er knyttet til lidenskap og seksualitet, andres ressurser og arv. De har en enorm erotisk tiltreknings kraft, og er både mystisk og reservert og kjent for å ha svært intense øyne. Man kan ofte føle det som de ser rett gjennom en.

De er under innflytelse av Pluto og Mars, og har en særdeles stor energireserve som kan virke overveldende på andre mennesker. Brukes energien på riktig måte kan de nå veldig langt, men hvis denne energistrømmen blir hemmet kan det lett føre til bitterhet, sjalusi og grubling, og de kan bli hevngjerrige inntil det grusomme hvis de blir sviktet.  Det er særdeles viktig for Skorpionen å få utløp for den intense energien, for eksempel via trening.

 

Det er Skorpiontid og forandringens vind er over oss for fullt.

 

GRATULERER MED DAGEN SKORPIONER !

MVH. Astrolog Liv E. Yttervik 🙂