21. aug, 2013

Fullmåne i Vannmannen

Fullmåne ,28 grader Vannmannens tegn, 2013.08.21

 

Dette er den andre fullmånen i august og kalles derfor for ”blå måne”. Nå retter solen i løven sitt lys på vannmannen og dens energier, og agendaen for denne fullmånen vil være både på det personlige og globale plan, der det å tenke bare på seg selv skal balansere det å tenke på andre.

 

Fullmånen i vannmannen belyser vår frihetstrang, frihet til å tenke selv, frihet fra alt som er gammelt og ikke fungerer lengre, og den humanitære delen av aksen løven/vannmannen. Nå er det mulig å synliggjøre nestekjærlighet, vennskap og humanitet, det som handler om å tenke på andre enn oss selv, og med vannmannens oppfinnsomhet, nytenkning og klokskap, er det lettere å finne løsninger til beste for oss selv og vår klode.

 

Ny månen handler om nye begynnelser og 6. august sto den i det lidenskapelige ild tegnet løven og satte sterkt fokus på løveenergier der kreativitet, ubetinget kjærlighet, lekenhet, individualisme, entusiasme, show og glede var tilgjengelig, og med bare den styrken som løven har, gav vind i seilene til nye horisonter. Disse energiene tar vi med oss videre, vi har fått vist frem våre ferdigheter, og ved fullmåne vil vi føle oss på topp, men vil også være svært følsomme for andres kritikk.

 

Vannmannen er luft tegn og handler i stor grad om intellektet der frihet, humanitær kjærlighet og likeverd, politikk og samfunn, oppfinnsomhet og originalitet, grupper og vennskap står i førersetet. Med månen i vannmannen har vi fått et litt mere distansert forhold til oss selv og følelsene våre, og kan i større grad være objektiv og avgjøre om ferden har ført oss fremover eller om det fortsatt er noe/noen som hindrer vår fremgang. Vi kan nå, på en klar måte, se og finne nye løsninger, der vi i større grad kan dele på godene hva det enn måtte være.

 

I vannmannens tegn ser vi en mann/dame som holder en krukke med vann på skulderen. Vannmannen heller vann over jorden, vasker bort det gamle og baner vei for fornyelse. I esoterisk astrologi sier man at det er livets vann som utgydes til tørstende mennesker. Vannet er tanker og visdom. Vannmannen er original og nyskapende, liker å tenke nytt, samler kunnskap i sin krukke, ser fremover og oppover og ønsker forandringer. Når krukken er full øser den ut sin visdom til menneskene som tørster etter kunnskap.

 

Liv E. Yttervik