23. aug, 2013

Jomfruens tegn 23.08.2013

 

Da har solen gjort jobben i Løvens tegn og beveget seg inn i det fleksible, praktiske, arbeidsomme stjernetegnet Jomfruen.


Jomfruen symboliserer renhet, finpussing og videreforedling, og etter sigarføringen i Løven kommer nå Jomfruen inn og rydder opp etter festen.Det 6 tegnet i Zodiaken er forbundet med skikkelighet og arbeid, og å perfeksjonere det bestående.

 

Jomfruens planet er Merkur og det gjør den fornuftig, samvittighetsfull og opptatt av å analysere og vurdere virkeligheten.Stjernetegnet kombinerer det jordnære, det fleksible og det sensitive, med Merkurs mentale hurtighet

 

I naturen har vi kommet til høsten hvor klinten skal skilles fra hveten og gi mat. Denne bearbeidelsen knytter Jomfruen til arbeid, fordøyelse og helse. Søken etter renhet og klarhet er dypt innfelt i jomfruen, og en avsky for det urene og lave. Deres indre er på en måte laget av ren hvit bomull som de er redd for å få skitnet til i møtet med verden, og de vil ønske å kontrollere livet sitt med rutiner og trygghet. Deres lengsel etter renhet kan få uheldige utslag(vaskemani), hvis de ikke er klar over at det er sjelens renhet de søker.

 

Jomfruen har en skarp hjerne og tunge og øyne for detaljer. Deres tendens til å kritisere og påpeke feil og mangler hos alt og alle er ikke alltid like hyggelig, men lettere å akseptere når man forstår at det er bare fordi de så gjerne vil hjelpe andre til forbedringer og effektivitet. Dypest sett er det p.g.a. en evig søken etter renhet og orden.Jomfruen oppviser både uselviskhet og selvoppofrelse, og står gjerne til tjeneste for andre. De ønsker å være til nytte og føle at noen trenger dem, samtidig som de føler det som et tyngende ansvar. De vil være avhengige og uavhengige på samme tid og den fornuftige hjernen kjemper alltid en kamp med de sarte følelsene.

 

Tegnet symboliserer en praktisk tilnærming til livet og en utpreget kritisk sans.Ting skal gjøres nøye og skikkelig, for at en Jomfru skal ha det bra, men noen ganger blir Jomfruen for opptatt av at alt skal være perfekt og kan, fordi de setter så store krav til perfeksjonisme overfor seg selv og andre, lett ”gå på en smell”.

Så når vi nå går inn i en tid med arbeidsomme perfeksjonistiske jomfru energier der vi får lyst til å høste inn markens grøde, rydde i skuffer,skap og papirer, lage orden og system, pusse opp,o.l, må vi passe på å senke skuldrene og ta noen pauser inn i mellom, gjerne med litt spa og massasjebehandling, så vi ikke sliter oss helt ut. Og spør du en jomfru om hjelp vil hun/han helt sikkert bidra med både praktisk arbeid og gode råd.

 

Denne måneden er det Jomfruens tur til å skinne sterkest og spre sitt lys til verden, la oss være takknemlig for deres arbeids iver og ordenssans, vi har noe å lære av dem. Gratulerer med dagen alle Jomfruer  :-)

 

Liv yttervik