24. okt, 2013

Skorpionens tegn 23.10 -22.11

Klokken halv ni i går morges gikk Solen inn i Skorpionens tegn, og vil en måneds tid overstrømme skorpioner med ekstra glød og vitalitet. Kompromissene, diplomatiet og den gylne middelveg som var forbundet med vekten er definitivt slutt. Nå stiger intensiteten og under Skorpionens innflytelse skal sjelen bli sterkere enn personligheten. Tiden er kommet for transformasjon og forandring.🙃

 

I naturen er vi kommet til høsten og bladene faller fra trærne og dør. Ned i jorda strømmer mark og ormer til og forsyner seg med alt det ubrukelige og døde, som i sin tur blir til ny, frisk matjord. Helt fantastisk kompostering.

 

I Skorpionen skjer slik kompostering også på det psykologiske plan. Skorpionens arketyp virker på den måten i oss at den skal for enhver pris grave fram alle urenheter som fins i oss. Den inviterer oss til underverdenen, leter med lys å lykte i den minste avkrok, i det mørkeste kjellerrom, der forråtnelsen har funnet sted, for å finne sannheten, bringe alt til overflaten, opp i lyset og dermed til den visse død.  Sagt på en annen måte man vil ha et intenst ønske om å komme til bunns i alle problemer og stille spørsmål ved hver eneste handling. Det gjør Skorpionen til utmerkede psykologer. De er terapeuten og kirurgen som renser oss for ulumskheter, selvopptatthet og personlig begjær, for så å gjøre oss til bedre mennesker.

 

Når det ”døde materialet” har blitt rensket ut, får vi en helt ny energi som kan føles som å bli født på ny, lik slangen som forlater sitt skall når det gamle har gjort sin misjon. Målet er ganske enkelt å transformere døde, ødelagte, utgåtte tankeformer og følelsesmessige uttrykk, på et dypt nivå, til noe annet som fungerer mye bedre. 

 

Skorpionens stjernetegn hører til vannelementet, de er drevet av sine sterke følelser og intuisjon. Tegnet er knyttet til lidenskap og seksualitet, andres ressurser og arv. De har en enorm erotisk tiltreknings kraft, og er både mystisk og reservert og kjent for å ha svært intense øyne. Man kan ofte føle det som de ser rett gjennom en.

De er under innflytelse av Pluto og Mars, og har en særdeles stor energireserve som kan virke overveldende på andre mennesker. Brukes energien på riktig måte kan de nå veldig langt, men hvis denne energistrømmen blir hemmet kan det lett føre til bitterhet, sjalusi og grubling, og de kan bli hevngjerrige inntil det grusomme hvis de blir sviktet.  Det er særdeles viktig for Skorpionen å få utløp for den intense energien, for eksempel via trening.

 

Det er Skorpiontid og forandringens vind er over oss for fullt.

 

GRATULERER MED DAGEN SKORPIONER !

MVH. Astrolog Liv E. Yttervik 🙂