11. jan, 2013

Nymåne i steinbukken 11.januar 2013

Nymåne handler om nye begynnelser og nye muligheter for vekst.

 

Årets første ny måne ankommer 11 januar på 21 grader i steinbukkens tegn. Der står den sammen med sola og ikke mindre enn tre andre planeter. Venus, Pluto og Merkur. Det blir et kardinalt stellium i steinbukken, som setter Saturns arketype på programmet, og innebærer arbeid, disiplin, utholdenhet, målsettinger og ansvarlighet.

Nymånen setter fokus på trygghet gjennom ansvar og arbeid, og nye frø skal såes.Hva strever vi hardt med i livet akkurat no? Det daglige arbeid som gir inntekt?, arbeidsledighet? kommunikasjon?, husarbeid?, parforhold?... Hva det er vet vi best selv. Det er en fin tid å legge  strukturerte planer for din fremgang og  sette deg noen nye realistiske  mål. Målene oppnåes gjennom tålmodighet, nøysomhet, god planlegging, disiplin og utholdenhet.

 

Saturns arketype kjenner vi som den ambisiøse strenge læremestern i oss som ikke ligger på latsiden men søker vekst gjennom ansvarlighet og hardt arbeid, og med kritiske øyne ser etter unnasluntring. Det legges til rette for dypdykk i oss selv slik at vi kan finne ut om vi går den rette veien, om vi gjør de riktige prioriteringer, om vi arbeider hardt nok, om våre handlinger er ansvarlige og nyttige. Det er ikke bestandig like lett å innrømme sine feile prioriteringer, men tiden er moden for voksne avgjørelser.   

 

Stelliumet står i et vanskelig forhold til den sørlige noden i Tyrens tegn og kan antyde at vi må ta i bruk ekstra krefter for å ta oss selv i nakken for å klare å gi slipp på den gamle jobben eller gamle måter å jobbe på eller tenke på. Vi har nok fortsatt lyst til å holde fast på det som vi kan godt fra før, og stahet er bra hvis den tjener en god hensikt og hjelper oss fremover, hvis ikke, kan det være lurt å slippe til andre metoder. Våre lederegenskaper blir utfordret og det kan være fordelaktig å legge bånd på stahet og ta ett steg tilbake. La andre få slippe til arbeidsoppgavene, og få komme frem med sine synspunkter.

 

Merkur kommer med muligheter innenfor kommunikasjon.De uansvarlige vil sitte til bords med de ansvarlige og skal samarbeide for en strukturert plattform. Nå har vi muligheter til å la våre forbindelser hjelpe oss mot nye høyder i våre ambisjoner. Det kan være lurt å gå nøye gjennom muligheter, gi hverdagen struktur og bruke våre nettverk for det det er verdt. God helse er også viktig når en jobb skal gjøres, og tiden er inne for de grep som trengs for å komme i form. Du vet best selv hva som skal til. Jeg skal begynne å gå en tur hver dag, ta med kameraet og ta noen bilder i samme slengen, jeg skal spise mer frukt og grønt og nøtter, sykle på trimsykkelen noen minutter, og ta i bruk rockeringen.  

 

Vi kan også gi oss selv muligheter gjennom tankens kraft. Tenke positivt om oss selv, om jobben vår, om arbeidskollegaer, om helsen vår. Da vil vi omgi oss med en positiv kraft som tiltrekker andre positive mennesker inn i livet vårt Det vi sender ut av positivitet vil komme tilbake til oss tusen ganger. Positive mennesker får lettere positive muligheter.

 

Ønsker alle en strålende dag :-)

LIV ❤