20. jan, 2013

20.01.2013

Da har solen beveget seg inn i Vannmannens område og vil nå gi ekstra kraft og energi til de født i  vannmannens tegn og de som har planeter i dette tegnet.

 

Vannmannen er en beryktet arketype som er forbundet med egenskaper som rebelske, opprørske, eksentriske og til og med litt kalde. Men det er litt misforstått, for vannmannen er også den beste venn,  humanisten i dyrekretsen,den som samler på kunnskap for å foredle den og bringe den ut til menneskeheten, og den som står på barrikadene for å forsvare likeverd. Den som gjør opprør mot byråkratiet, og gjerne vil oppgradere det som ikke fungerer i samfunnet. De tenker lynkjappt og er derfor de som først ser hva som ikke fungerer og naturlig nok kan gjøre noe med det.

 

Vannmannens hersker er planeten Uranus. Uranus bringer til veie plutselige endringer, har lynets hastighet, er elektrisk,har innsikt, eier tankenes lynkjappe vendinger og er hersker over vitenskap. Derfor er det vannmenn som har oppgaven å være først ute med nye ting, se nye løsninger, det er de som i stor grad bringer menneskeheten fremover med sine brilliante ideer.

 

I klassisk astrologi sier man at solen er svak i vannmannen, at uttrykket for livskraft er svekket.Solen er uttrykket for spontan livskraft og svakheten kommer når de aldri tar spontane sjanser, men skal tenke så mye først. Vi skal huske på at dette er et lufttegn, og den mentale energien er i fokus.

 

Vannmannen står for den universelle energien, som liker å jobbe for fellesskapets beste. De er flink på å se det hele store bildet,  og dette er en strålende tid for å komme sammen og bringe på banen nye ideer.Det kan ligge en viss nervøs energi over vannmannen grunnet hurtigheten på det mentale planet. Det kan være fordelaktig å  legge bånd på rastløsheten, være tålmodig overfor de som ikke tenker like kjappt, og ta i bruk sin visdoms genialitet uten hovmod. Da vil de ideer man bringer til andre bli tatt godt imot.

 

Dette er også en tid hvor gruppeaktiviteter vil blomstre og nye vennskapsbånd knyttes. Man kan finne på mye rart, gjøre litt opprør mot det bestående, gå sine egne veier, bryte ut av det som ikke fungerer, uten å tenke på hva andre måtte mene om den saken.Diskusjoner vil dukke opp, skal man holde fast på tingenes tilstand eller skal man bryte seg fri for felleskapets beste,og bevege seg i en ny retning? Vannmannen bruker rasjonell tankegang i stedet for å hengi seg for mye til føleri. De har egenskapen av å se objektivt på tingenes tilstand, og finner lett geniale løsninger til beste for alle.

 

 

LIV ❤