11. feb, 2013

Chiron, vårt livs-sår

Det er tøffe energier i luften dette døgnet. Chiron er i midten av disse. Chiron er planeten assosiert med vårt livs sår. Et sår som ble merkbar for mange i går da Merkur gikk forbi Chiron, og i morgen når Mars står sammen med Chiron. Månen går over disse planetene og aktiverer området for følelser, mor, trygghetsbehov og instinkter. Jeg tenker litt på at siden det var morsdag i går vil mange der ute kunne oppleve at morsinstinktet ble aktivert, slik at en større forståelse for morsrollen ble åpenbart og dermed gitt en healende kraft.

 

En smerte betyr at det fins et sår som trenger å leges. Smerte kan være så mangt, fysisk og psykiske sår du har fått erfare. Kanskje i forbindelse med en kjær mor som har forlatt denne verden, noen blir kanskje påmint det faktum at de ikke kan bli mor og aldri får oppleve en morsdag, og atter andre kan være avskåret på en eller annen måte fra samvær med barn eller foreldre. Merkur som er vår kommunikasjonsplanet, kontakter Chiron og det vil være naturlig å tenke at dette såret som så sårt trenger å leges, ble pirket på via samtaler eller annen form for kommunikasjon i går.

 

Alt foregår i fiskenes tegn, tegnet for forestillingsevne, flukt, åndelighet, drømmer, illusjon og intuisjon. Smerte er ikke noe vi ønsker å opprettholde i livet, vi ønsker å kvitte oss med det som gjør vondt. Noen vil flykte fra smerten gjennom å nekte for seg selv og andre at den er der, andre vil ønske å dempe smerten gjennom flukten i rusmidler, og noen vil skylde på andre eller legge sine sår i guds hender og ikke selv ta ansvar. Disse mekanismer vil ikke bidra til å lege sår, det sløver deg ned, og vil bare komme tilbake ved en senere anledning og ikke få anledning til å gro.

Andre vil være kommet et stykke lengere i sin egen prosess mot healing og kan være i veldig god stand til å hjelpe andre. Kansje med å være en god samtalepartner, vise forståelse og gi trygghet og et lyttende øre og en skulder å gråte mot, og med mars sine igangsettende, ledende energier, kan tiden være inne til å åpne en egen healingvirksomhet.

 

Sår trenger aktiv healing, og ved å kommunisere det man føler, kan bidra til det. Mars seiler inn på arenaen i morgen og kan bidra til aktiv handling. På en måte kan en føle at man stanger hodet i veggen og ikke kommer seg videre, men på en annen måte bringer mars sterk vilje, lidenskap, aggresjon, kraft og selvhevdelse. Kanskje trenger vi å kjenne på sinne, få ut frustrasjon gjennom fysisk aktivitet, for deretter å tenke ut måter for healing som gagner oss bedre. Noen gode metoder jeg kan anbefale nå er å meditere litt hver dag, og å bruke musikkens helende kraft, gjennom aktiv lytting eller aktiv spilling/synging/skriving, noe som gjerne bidrar med mye godt for sjelen.


 

Astronomi: Chiron var den første oppdagete småplaneten av en gruppe som man i dag kaller kentaurer. Den ble oppdaget i 1977av Charles T. Kowal ved Palomarobservatoriet. Siden har de funnet mange andre som er navngitt og som man må regne med også har betydning for menneskene.

 

Mytologi: Chiron har fått sitt navn etter Keiron, den viseste av alle kentaurer i gresk mytologi.Han var halvt hest og halvt menneske. Han var intelligent, sivilisert og snill og kjent for sine kunnskaper og anlegg for medisin og også som læreren til Akilles. Han ble såret av en giftpil og kunne ironisk nok desverre ikke heale seg selv.

 

Astrologi: Chirons plassering i vårt horoskopkart, i hus og tegn, inneholder nøkkelen til våre dypeste sår og hvordan vi kan lege dem på beste måte. Nettopp fordi sårene går så dypt vil man kontinuerlig jobbe med dette problemet, og dermed også være i stand til å hjelpe andre.

 

Symbolet til Chiron: er formet som en nøkkel.

 

Vennlig hilsen Liv