Sørenden av Sørøya sett fra et widerøfly.

Røtter

På denne fantastiske øya i Finnmark (Norges fjerde største øy),vokste jeg opp.Den blir også kalt for "den grønne øy" fordi det er ekstremt grønt landskap der. Vakkert... med fjorder og fjell som er som klipper og går fra store høyder rett ned i sjøen. Noen sier det ligner det Irske landskapet, men jeg synes ikke det er noe som kan sammenlignes med øya mi.🙂

Det er tre steder i sør på øya som er sentrale. Hasvik, Breivikbotn og Sørvær. Jeg kommer fra Breivikbotn og har både venner og familie som jeg besøker hver sommer. Det har jeg gjort siden jeg reiste derifra som 16-åring. Det er her mine dypeste røtter ligger.

Hvis du har lyst til å bli bedre kjent med øya mi, kan du gå inn på denne adressen og klikke på bildegalleriet.Masse flotte bilder der.             

                                                    www.hasvik.kommune.no

 

Sang til Finnmark

Sørøyrocken 2014

Fantastisk flott festival! VI VAR DER !!!

Hasvik lufthavn, Sørøya

Sandvika

Det lyse huset til venstre er mitt barndomshjem, huset ved siden av er også i fam. Ytterviks eie.

Sørøyas Nordkapp Andotten

Sandvika 2012

" Lille Lofoten" ble Breivikfjorden kalt,grunnet godt fiske her.

Fiskebåtan i havna i Breivikbotn

Mat for måsan i Breivikfjorden

Utsikt fra Benkan mot Sandvika

En nydelig dag i Sandvika

Sol i Sandvika

Kjærlighetsvise til Sørøya

Melodi:( Kjærlighetsvisa), av Halvdan Sivertsen.

Når sommerdagen ligg utover øya, og Breivikfjorden speile sæ så blank.Når fiskebåtan klukke attmed bøya, og sommergjestan går og driver dank.Da kjenne æ at hjertet mitt det hoppe; Den øya her e bra - og ka du trur.

Sørøya du e fin da,ingen e så fin som du!

Når høst og vinter suse inn fra havet, og jegeran fra sør e fløtta hjem.Vi krøke bare ryggen imot kavet, og smætte inn ei dør som står på klem.Da e det godt å treffe folk man kjenne,og undres ka tid vinden snart skal snu?

Sørøya du e fin da, ingen e så fin som du!

Når mørketia lægg sæ over bygda, og sola e forsvunne for ei tid.Da trekke vi oss innendørs med hygga, med festa og revy og lotteri.Og lysan blinke muntert bort været, og nordlys danser samba som en gru.

Sørøya du e fin da, ingen e så fin som du!

Når vintersola skinne over fjellan, og silkeføret lokke oss til fjells.Når fisken heng til tørk på alle hjellan,og snøskutern e vekk til langt på kveld.- æ sætte på mæ skian utfør døra, og nyte et terreng som ingen trur.

Sørøya du e fin da, ingen e så fin som du!

Når våren kjem med nysnø over sjarken, mens TV'n viser sommer lenger sør.Vi biter tennern sammen " Å ka farsken,vi overlever nu som året før!"Og plutselig en dag så kommer varmen, og øya den e knallgrøn i et nu.

Sørøya du e fin da, ingen e så fin som du!

Skrevet av Ingunn Kvil Gamst.

Ofjorden

Fisk på hjell

Sandvika 2012

I hagen til mor

Midnattsol over Breivikfjorden

Kommentarer

02.01.2015 11:08

Elly Pedersen

Hei Liv Edith,liker sia di du e flink må æ bare si. Æ va så heldig å bli kjent med dæ mens du var ungjente, vi hadde mange fine stunder i lag.

05.01.2015 01:06

Liv Edith Yttervik

Tusen takk Elly <3 Tiden sammen med deg og familien, betydde mye for meg og har gitt meg mange gode minner