20 krystaller

Mange finner stor glede i å jobbe med krystaller. Noen ser på krystaller som jordens bidrag til medisinverdenen i likhet med blomsteressenser og homøopati.

Når det gjelder rensing av krystaller kan det være gunstig å lade krystaller i solens lys og månens skinn. Man kan også holde krystaller under rennende vann eller la krystallene lade seg opp i sitt naturlige miljø.

Under hver krystall liger info om rensing.

 

Agat  -  Handlekraft og mot. Skulle jeg ha gitt en Steinbukk en krystall ville jeg ha valgt en agat, pga  Steinbukkens hang til bekymring. Den som bærer en agat på seg føler seg fort litt mer balansert, litt mindre bekymret og litt mindre opptatt av detaljene. Den svarte agaten gir handlekraft og mot. Den røde agaten sies å jage innsikter vekk. Gravide kvinner bør bære en agat, sier ekspertene på agat.

Rensing: trives godt i en vinduskarm natten over, i fullmånelyset.

Amazonitt  -  Beroligende. Dette er en stein som virkelig setter fart i handel. Ingen bedrift bør overse denne steinen, mener Feng Shui – eksperter. Et annet tips fra FS er å legge en amazonitt i sydvest i et rom eller i et hus for å løse opp negative energier i hjemmet. Amazonitten har en beroligende virkning. På soverommet og i bilen Kan være gunstige plasser til steinen.

Steinen liker å renses i rennende vann.

Ametyst  -  Indre fred.  Jeg tror ikke jeg kjenner en ”stein – gal” person som ikke har minst en ametyst i samlingen sin. Den anbefales til folk som plages med migrene, til folk som søker indre fred. Alle som bedriver en eller annen form for selvskading som røyking, overspising, spisevegring, ja – alt som kan skade en selv. (Inkludert negative tanker) bør bære en ametyst.

Ametysten bør renses nedgravd i jord.

Blodstein/Heliotrop  -  Analytisk. Denne flekkete steinen innehar mye energi og er veldig arbeidsom. Har man trøbbel urinveier kan denne steinen bæres i bukselommen. Likeå ved ubalanse i blodet. Folk som føler at de er martyrer og må ta på seg alles bekymringer kan få hjelp av denne steinen. Steinen oppfordrer til å utvikle en analytisk tankegang og kan tilhøre Jomfruens tegn, først og fremst.

Renses best i nedgravd  jord.

Citrin  -  Skjerper intellektet. Citrinen åpner solarchakraet. kraftsenteret som sitter i mellomgulvet. Den som knyter og stenger dette chakraet blir stresset, fobiske, utvikler lett angst og panikk. De blir selvsentrerte og de reduserer ofte sin egen evne til å føle empati med andre.  Citrinen forhindrer lukkingen av dette kraftsenteret.Citrinen sies å skjerpe intellektet og er derfor fin å bruke mot eksamensnerver

Steinen renser seg selv og den kan også rense andre steiner.

Glendonitt  -  Gir bakkekontakt. Glendonitten er en god stein å bruke når man søker etter sin plass her på jorden og hvilken mening ens liv har.

Steinen renses best i salt.

Goshenitt  -  Skjerper hukommelsen. Du husker bedre og blir mindre påståelig. Det beste med denne krystallen er at man blir villig til å se en sak fra flere sider. Denne krystallen får frem det beste og det mest fleksible i sinnet vårt.

Steinen renser seg selv og trenger derfor ingen rensehjelp.

Heliodor  -  Løsningsorientert. Denne krystallen klarner tankene og gjør at man får mer fornuft inn i sinnet og man blir mer løsningsorientert i tankegangen. Denne steinen bør man ikke bære på seg inntil huden da steinen inneholder uraniumoxyd og det er mange som reagerer på sporstoffer av dette. Båret i en pose er det helt trygt å bære denne steinen.

Steinen renses i jord.

Indicolitt  -  Bedrer søvn og sies å være den mest sjeldne av turmalinene.Blå turmalin balanserer metabolismen og den er også effektiv når folk sliter med skjellettplager, som leddgikt. Psykisk er dette en av de beste steinene man kan ha mellom meditasjonsøkter og er også effektiv mot søvnløshet. Legg en indicolitt under hodeputen.

Steinen renses i salt.

Lapis Lazuli  -  Beskytter vennskap.  Lapis Lazuli ble ansett for å være en ”himmelsk stein” og bl.a. skarabeer ble skåret ut av denne steinen. Den som bærer Laipsen på seg vil overvinne skyhet, klare å snakke i forsamlinger og strekke seg utover for å skape kontakt. Av alle vennskapsteiner er lapisen den mest effektive. Steinen balanserer og beskytter vennskap og tiltrekker hjelpsomme vennlige mennesker.Den fremmer også både styrke og mot.

Steinen renses best når den overnatter i jorden.

Larimar  -  Balanserer sinnet.  Denne himmelblå steinen  finnes kun i Den Dominikanske Republikk. Mange hevder at larimaren stammer opprinnelig fra Atlantis.Denne krystallen er en fantastisk kombinasjon av luft og vann. Nettopp derfor er den fin å bruke som ”psykoterapeut”. Når man bærer denne på seg vil det oppstå en forbindelse mellom tanke og følelse. Man får balansert sinnet og man får energi til å nøste opp i alt fra traumer til tankemønstre. Man legger fornuft i følelser og følelser i fornuften. Folk med sosial angst bør virkelig vurdere å bære på seg denne steinen. Ryktet sies at larimaren er en fin stein å bære på seg for å finne sjelevenner.

Renses i rennende vann eller ved hjelp av røkelse.

Månestein  _  Fremmer omsorg og et ønske i oss til å ta vare på hverandre. Månesteinene hjelper oss å se hva folk trenger og ikke bare det de selv ønsker. Omsorg, romantikk, følelser, moderlighet og tålmodighet er denne krystallens felt.Gi din elskede en månestein på en fullmånenatt og der det er grunnlag for følelser –vil din elskede få et ønske om å bli. Er det ikke grunnlag for følelser vil din elskede ikke ta imot steinen.  Da er det på tide å gå videre.Det sies også at mennesker som sliter med infertilitet bør bruke denne steinen.

Rens i rennende vann.

Morganitt: Føler man sjelesmerter ved separasjon hjelper denne krystallen en til å løsne på smertene. I healing brukes morganitten når folk sliter med stressrelaterte sykdommer og når folk sliter med svimmelhet av ulike årsaker. NB! Svimmelhet skal ALLTID sjekkes ut hos lege hvis man ikke vet hva årsaken er! Denne krystallen forbinder jeg med Vekten og Tyren.

Steinen renses enkelt – ta en tør klut, gni på deg og så er den klar til bruk igjen.

Obsidian: Denne krystallen oppstår når vulkanens lava renner ut i vann. Man har en del varianter av obsidian, hvor regnbueobsidianen vel er den mest kjente, apachetåren er også godt kjent av folk som liker krystaller. Dette er en mektig stein og den ble mye brukt i ritualarbeid, særlig i Mexico og blant inka og mayafolket. Steinen er kraftig og først og fremst åpner denne steinen øynene. (Den kurerer også en del plager med øynene) Man lærer seg å se, å gjennomskue.Så er det opp til hver enkelt om de vil lukke øynene igjen.Den svarte fargen er en mesters farge.Skorpioner er fascinert av denne steinen, men den er også en Steinbukkstein

Steinen trenger kun rensing i røkelse.

Onyks: Den mest ettertraktede av onyksene er den svarte , som sies å være en stein som virkelig roer ned kaotiske mennesker. Onyksen gjør folk mer sentrerte, mer balanserte og de får mer kontakt både med seg selv og omgivelsene. Onyksen hjelper når du trenger legge realistiske planer og gjennomføre disse.Den skaper balanse i sinnet.Den rødbrun/hvite onyksen (kalles også sardonyks) trekker venner inn i livet og disse vennene fører ofte med seg suksess og glede.Beskytter mot forvirring, løsner på sorg, skaper stabilitet. Men, den bør ikke bæres av melankolske mennesker som ofte føler at denne steinen bare tynger og trykker ned.

Steinen renses i rennende vann.

Prehnitt: Denne steinen hjelper deg å slippe taket i materielle verdier av ymse kvalitet. Bær en prehnitt noen dager – du vil merke at det blir lettere å få kastet alt som bare står der og som aldri brukes. Folk som utøver reiki burde absolutt ha en slik stein i rommet hvor de arbeider. Steinen skaper harmoni i rommet der den befinner seg.Folk som har jobbet med krystaller og healing sier at denne steinen er ypperlig å bruke når man er ukonsentrert, har ADHD eller ADD. Kanskje burde denne steinen ligge i et hvert klasserom?

Prehnitten renser man i sollys. La den ligge en time og lade seg opp.

Rhodokrositt:  er den beste steinen mot kjærlighetssorg og ensomhet.Steinen gir fred i sjelen og man lar sorgen slippe taket. Man ser ikke på dette med å være alene som et nederlag, man begynner i stedet å se alt man kan gjøre mens man venter på den rette. Denne steinen er god å bruke for overgrepsofre.Steinen hjelper en til å forstå at onde mennesker følger sin onde natur og at gale mennesker er gale – man er ikke skyld i noe av det de gjør og man kan ikke annet enn å tilgi seg selv og, om mulig, den onde/den gale.Bruk denne steinen hvis du mener noe er vanskelig å tilgi.

Denne steinen renses best i rennende vann.

Serpentin: renser leveren og balanserer blodsukkeret. Giftstoffer i kroppen blir trukket ut, noe som gjør at denne steinen er god å bruke når man skal slutte å røyke.De som jobber med healing av chakraer sier at denne steinen tilhører hjertechakraet og at den som er plaget av problemer med hjertet med fordel kan bære denne steinen på seg.Folk som sliter med helsen gjerne kan ha denne steinen liggende under hodeputen. ME – pasienter er de som skal ha best utbytte av denne steinen.

Steinen renses i rennende vann og lades ved å ligge en times tid i solen. Ikke la steinen bli for varm. En times tid holder.

Staurolitt (Alvenes kors): Dette mineralet bringer eieren hell. Dette mineralet hjelper deg med å stumpe sigaretter, skru korken på flasken og holde deg til dietter. Alt du foretar deg for å fremme en god helse vil dette mineralet hjelpe deg med.Skal du ut på reise er staurolitt god å ta med. Den beskytter deg på reiser. Om den ikke forhindrer forsinkelser, så vil den i alle fall sørge for at forsinkelsen blir hyggelig.

Rens staurolitten med rennende vann.

Tigerøye: Dette er en fabelaktig stein å ta med seg på reiser, denne steinen våkner til liv når den er i bevegelse. Denne steinen brukes ellers for å fremme mot, viljestyrke og gjennomførelseskraft.Dette er også en stein som hjelper deg til å ta opp temaer og få satt ord på hva som irriterer deg. Men, bærer man den for lenge blir man kranglete.Tigerøye bør plasseres ved ytterdøren, der ligger den som en vokter og passer på at tyver ikke tenker på å bryte seg inn i huset. Folk med høyt blodtrykk bør bære Tigerøye på seg hver gang de skal gå ut.